Miért van az, hogy az emberek nem emlékeznek az első 3 életévükre?
Mert még akkor fejletlen vagy és az agy azon területe amely az emlékekért felel még nincs akkor megfelelően kifejlődve, ezáltal pedig nem tudod ezeket az emlékeket elraktározni.
Nekem legalábbis ez lenne a logikus magyarázata de ha valaki ért hozzá akkor nyugodtan javítson ki.
Nekem vannak emlékeim 3 éves korom előtti időkről, de csak egy egy rövid jelenet.
Ahogy fekszem a pelenkázón, emlékszem a rrózsaszín virágmintás kis ingemre. Az egyik kezemben egy csörgőt fogtam, miközben néztem egy fehér plüss nyuszit, aminek belül a füle virágmintás anyagból volt, de legjobban az orra színe tetszett, az szép fényes, rózsaszín volt. Aztanmosolyogva bejött a képbe anyu és hopp, edfig tartott az emlék. A színek, formák maradtak meg bennem nagyon.
Akkor emlékszem arra is, ahogy anyu tologatott azötyögős úton a kis ülős babakocsimban. A lábamat a babakocsi lábtartójához verdestemés élveztemhogy milyen jó toporogni, zörögni rajta.
Na ilyen emlékeim vannak.
Szerintem az lehet az ok, hogy minél kisebb a gyermek, annál inkább a jelenben él. Nem gondolkozol el babakorodban a történteken, nem ismétled meg őket fejben, így csak átmegy rajtad. Az álom is úgy marad meg nagyobb eséllyel a fejedben, ha ébredés után azonnal átgondolod, memorizálod. Különben nagyon nehezen vagy kb sehogy sem lesz előhívható. Attól persze ott van az a háttérben, csak tudatosan nem elérhető.
Beszélni is ismétléssel tanul meg a gyermek. Emlékezést is hasonlóan tanulni kell.
Nem tudom, én emlékszem egy csomó mindenre. Pont, hogy a kisovodas eveimre nem emlékszem.
De 2 éves korom előttről emlékszem a lakásra, amiben laktunk, milyen biciklim és jatekbabakocsim volt, hogy beleraktam a macskát és be is akartam takarni, de akkor már kiugrott. A macska tál színére, hogy volt egy hinta az ajtofelfan és azon löktek a tesoim, volt egy szekrenyajto, ami mindig egy kicsit nyitva volt, emlékszem a kis olló helyére. Még egy almomra is emlékszem abból az időből. Aztán a legközelebbi 5 éves korom körül lehetett.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!