Miért tartja magát olyan nagyra az, aki Dr.? Más területen is ugyanúgy lehet valaki okos és sikeres, pl kiemelkedő szaktekintély vagy vállalkozó stb...
Szerintem nincs alapja ennek annyira… Persze biztos van ilyen is, de az én tapasztalataim szerint ritka.
Én inkább azt látom, hogy rengeteg PhD-s ember fel sem tünteti a neve előtt, hogy Dr. mert vagy szerény, vagy így akarja elkerülni hogy tévesen orvosnak nézzék…
Míg rengeteg mérnök, meg informatikus mindenkinél okosabbnak hiszi magát… Ilyen Tomcat archetípusokra gondolok.
Hallottam olyat is már mérnöktől, hogyha Ő elvégezné az egészségügyi mérnöki mesterszakot, akkor “egy kicsit orvosnak számítana”, de hogyha egy orvos végezné el ugyanezt (erre a mesterre orvosok is jelentkezhetnek), akkor Ő attól nem lenne mérnök.
Ez konkrétan vicc kategória, hiszen az orvosnak lesz egy mérnöki mesterdiplomája, vagyis tényszerűen mérnök lesz… Azt gondolom nem kell magyaráznom, hogy egy mérnök ettől miért nem lesz orvos.
Persze ez is csak a legrosszabb fajta mérnök/informatikus, de én több ilyet látok mint beképzelt doktort, legyen az foglalkoztatás doktoris, vagy PhD-s.
#7.
És a PhD az űrrepülő?
Ha orvosi vagy fogorvosi, vagy állatorvosi az a foglalkozásdoktori, akkor nem feltétlenül…
De ha jog, vagy államtudós (igen, az államtudósok is kapnak), akkor mindenképpen.
No meg annyit még, hogy megnyugodhatsz, én véghez szoktam vinni a terveimet. Pont az ilyen károgók adják hozzá az erőt, akik vissza akarnak húzni a kanapéról tett megjegyzéseikkel. (Ez nem egy pszichológiai szakvélemény rólad, de magánemberként ezt gondolom.) Szóval előszőr beiratkozom doktori iskolába, és utána lesz PhD-m. Ez a sorrend, de ez nem azt tükrözi, hogy lesz-e,hanem, hogy hol tartok a folyamatban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!