Honnan tudom, hogy normie vagyok-e?
Többször előfordult, hogy normie-nak neveztek (nem facebookos kommenthuszárok, személyes ismerősök), és elgondolkoztam, vajon az vagyok-e? Igen tudom, nem kell mások véleményével foglalkozni, de most ez kíváncsivá tett. Nem tartozok semmilyen szubkultúrába, külsőre teljesen átlagos vagyok. Megvan a saját ízlésem mindenben, ami vagy egyezik a népszerű dolgokkal vagy nem, teljesen hidegen hagy, mi trendi most és mit néznek/hallgatnak/hordanak mások.
(A normie fogalma: az átlagember, aki a közízlést követi, nem ismerője a rétegkultúrának, és idegenkedik a szélsőséges álláspontoktól.)
Megválaszolhatatlan kérdés.
Már ott kezdődik, hogy ki számít átlagembernek és mi számít közízlésnek?
Ki mondja meg, hogy mi a közízlés? Az ismerősöd? Mert biztosan megkérdezném akkor az ismerősöd, hogy ő amúgy kicsoda, hogy úgy gondolja képes megmondani valakiről hogy ő átlagember vagy sem.
Az ízlés egyéni. Nincs közízlés. Ha te felöltözöl egy módon, 10 embert megkérdezel hogy mi a véleménye, abból 10 különböző választ fogsz hallani. Van aki azt mondaná, hogy úgy nézel ki mint egy telibesz.rt búvárruha, a másik szerint pont jó, a harmadik szerint nem jók a színek, nem áll jól ez a cipő, blabla. Nincs ilyen hogy közízlés.
A szélsőséges álláspont ugyanez. Mit jelent? Nincs bajod a melegekkel, ezért szélsőséges az álláspontod, mert a magyar kormány meg konkrétan ellenséggént tekint rájuk?
#1 Ebben van valami, ha belegondolok. Vannak olyan zenei előadók, filmek, sorozatok, amikről az jut eszembe, hogy tipikus normie dolog, de simán lehet, hogy valakinek a zenei ízlése semmi extra, hallgatja azt, ami épp trending, viszont filmek terén meg nagyon nem néz meg akármit. Én fordítva vagyok, filmekből és sorozatokból sok népszerű kedvencem van, zeneileg nagyon válogatós vagyok, de egyáltalán nem arra megyek, hogy juj, én most csak ezt meg ezt a műfajt és előadót hallgatom. (Egyébként én pont a meleg dolgot illetően nem idegenkedek a szélsőséges álláspontoktól, aktivista vagyok :D)
#2 Hogy sértésnek használják ezt a szót, azt sugallják vele, hogy unalmas, tizenkettő egy tucat ember vagyok, akiben nincs semmi érdekes. Az "átlagos" se épp dicséret, de legalább nem úgy hangzik, hogy lenézlek, amiért te nem vagy mindenáron különleges
#3: Ez valahol le van írva, vagy csak te gondolod így?
Mármint, hogy ez egy pejoratív kifejezés.
Le is van írva, olvastam már több helyen: [link]
Meg tapasztalatból is így jött le, hogy csak gúnyolódni akarnak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!