Az emberek miért szokták ítélni az életképteleneket? Miért nem segítenek rajtuk? Mi van ha az ítélkező nem életképtelenek hasonló sorsra jutnak? Akkor rajtuk kifog segíteni?
"És nem terkintem mentségnek a depressziót és a pánikbetegséget sem, mert gyógyszeres és viseljedésterápiával kezelhetők, van olyan munka, ami végezhető számukra is."
Valaki évekig ezzel küzd és mélyen van! A pszichológus csak nyomja a szokásos "bullshitet" (jó pénzért, mert valamiből/valakiből neki is élni kell), ami kb. az ehavi Nők lapjában is benne van!
Ha nem akarok "gyógyszert" (agystimuláns legális drogot, ami csak ront a helyzeten) szedni, akkor mi van? Nekik érdekük hogy ilyeneket szedjek, mert kevesebb meló + gyógyszerlobbi!
Én is megettem a kenyerem javát!
"A sírással, önsajnáltatással nem oldódik meg a problémám és semmi egyéb se."
Nem mindenkinek nyomorítják meg úgy az életét gyerekkorában, kamaszkorában, hogy felnőttkorára a kedve is elmenjen az élettől! Azok mindig könnyen pofáznak, akik beleszülettek a jóba, nem kellett napról-napra ellenszéllel szemben harcolni otthon, a suliban, a munkahelyen és MINDENHOL!!
Csak a pszichiáter írhat fel gyógyszert, a pszichológus nem. Látom, toppon vagy a témában. 🤦🤣👏
A pszichológus útmutatást ad, ő nem fogja a problémáidat helyetted megoldani. Azt neked kell megcsinálni. Ne a sült galambot várd, tegyél azért, hogy neked jobb legyen. De te vajon mit is teszel érte?! 🤔
Páromnak igen szar gyerekkora volt, nem részletezném inkább csak annyi, hogy alkoholista apa akinek nulla az értelmi és érzelmi intelligenciája, és egy anya, aki később daganatos lett, és meg is hal, mikor a párom 12 éves volt. Soha nem hallottam páromat rinyálni, ő tesz azért, hogy a múltban ért traumáit feldolgozza. Viszont itt, (akkor mivel magadra vetted az írásomat, te is ide tartozol) csak a sírás megy. Egy pszichológiai könyvet nem olvasnának el, előadást nem néznének meg, nem mennének el sportolni, a seggüket is szerintem az anyukájuk törli ki...stb.. Ide csak sajnáltatni magukat jönnek, plusz azért, hogy a hozzájuk hasonló emberektől megkapják azt, hogy igen, igazad van, az élet tényleg szar.
Olvasd el Dr. Máté Gábor: Normális vagy című könyvét. Segíteni fog neked. De kétlem, hogy vennéd a fáradságot, hogy elolvasd. Felkínáltam neked egy lehetőséget a javulásod felé, mint a pszichológus, de ezzel a lehetőséggel se fogsz élni azért, mert olvasnod kell, erőt kell belefektetned abba, hogy valami történjen, de én nem olvashatom el helyetted. Mi már párommal együtt megtettük. Ne a sült galambot várd. A saját életedért egyedül csak te vagy a felelős! Látom, még nem szenvedsz eléggé, hogy felemeld a segged a javulásért.
Nem kell fennakadni a pszichológus szón, a pszichiáterre értettem, csak azt már nem írtam ki. Akkor legyen pszichiáter!
"A pszichológus útmutatást ad, ő nem fogja a problémáidat helyetted megoldani. Azt neked kell megcsinálni. Ne a sült galambot várd, tegyél azért, hogy neked jobb legyen. De te vajon mit is teszel érte?! 🤔"
Na látod, erre jöttem rá én is! Voltam segítő szakembernél, hálás is vagyok érte, tényleg rengeteget segített, de részemről ennyi! Látom, hallom, olvasom mit művelnek ezek a "segítő" szakemberek a nyomorult emberrel. Lehúzzák, kihasználják, gyógyszerrel tömik, "bullshiteket" puffogtatnak, hamis diagnózisokat állítanak fel. Barátomra is ráerőltettek valami gyógyszert, majdnem belepusztult, én mondtam neki hogy szépen-lassan hagyja el, azóta jobban van. Itt is csak azt olvasom hogy SZART sem ér a pszichológus/pszihiáááter, könnyebb a tudományos-tudománytalan maszlagot puffogtatni, gyógyszereket felírni, mint empátiával és kemény munkával hozzáállni egy valóban bajba jutott emberhez! Én is láttam egy-két dolgot. Ezek az emberek szar családi körülmények közé születtek, tanulatlanság, csóróság, agresszív szülő(k), némelyiket kiemelik a családból aztán vagy talpra áll vagy hajléktalan lesz. Ezek a gyerekek 20-25 éves korukig csak nyelik a szart, miközben önmagukkal vívódnak és belül frusztráltak hogy másnak miért ilyen tökéletes az élete! Ne feledkezzünk meg a túlzott mértékű stresszről és a tanult tehetetlenségről, megküzdő stratégiáik már sok esetben nincsenek, annyira agyon rugdosták már őket, letörték a szárnyaikat!
"Olvasd el Dr. Máté Gábor: Normális vagy című könyvét. Segíteni fog neked. De kétlem, hogy vennéd a fáradságot, hogy elolvasd. Felkínáltam neked egy lehetőséget a javulásod felé, mint a pszichológus, de ezzel a lehetőséggel se fogsz élni azért, mert olvasnod kell, erőt kell belefektetned abba, hogy valami történjen, de én nem olvashatom el helyetted."
Van fogalmad róla mennyi ilyen könyvem van, mennyit olvastam életem során? Ez az egyik hobbim! Tudom hogy nem ez oldja meg, de attól függetlenül képben vagyok! Segít? Nem nagyon! Vannak olyan sorshelyzetek, amiken csak az idő segít, belső motiváció, megoldás nincs!
Ha van célom, akkor általában el is érem, de amíg több szereplős a történet, addig nehéz bármit is tenni!
A világ is ilyen! Ahol lehet megkötöz, kizsigerel, tönkretesz!
"A saját életedért egyedül csak te vagy a felelős!"
Én vagyok, és akkor mi van? Nekem ez még mindig limonádé addig, amíg CSAK rám van fogalmazva! Az élet ennél sokkal bonyolultabb!
Nem madártollakat cipelek a zsákomban, a világ pedig egy ELMEBETEG!
Gyere pszicholóóóógus, MENTS MEG!! 🤣🤣🤣
Ez nem az én világom ez a zombi világ🧟♂️🧟♀️, ezért is maradok ki belőle!
Viszont van egy NAGY ÁLMOM a világgal kapcsolatban!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!