Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért aggasztják rá mindenkire...

Miért aggasztják rá mindenkire azt a jelzőt, hogy nárcisztikus?

Figyelt kérdés
Azt vettem észre, hogy egyre több ember, főleg nők írogatják, mondják ezt, hogy volt egy nárcisztikus párjuk. Ő nárcisztikus, az nárcisztikus, mindenki az. Én ezt erősem kétlem. Szerintem az átlag ember szimplán lusta vagy fél beismerni, hogy szimplán egy idióta sok dologban és nem tetszik neki, hogy megmondja a másik neki hogyan kéne, legyen az építő jellegű kritika. Direkt félreértelmezik és megsértődnek ahelyett, hogy javítanának a dolgokon ezért inkább kihajítják az adott partnert és később arról siránkoznak, hogy nárcisztikussal voltam együtt. Barátságok, haveri társaságok terén is így van, én sok esetben így jártam legalábbis. Kérik, hogy mondjam el mi a baj, legyünk őszinték. És amikor azt mondom, hogy min kéne változtatni, mik a hibáik, amiket érdemes és lehet is változtatni rajta én vagyok a szar, nagyképű rosszindulatú nárcisztikus. Mindenki mutogat a másikra, de ő saját maga nem hibás semmiben, helyette a Facoobokon a neten meg a valóságban panaszkodunk a másiknak, hogy milyen szarok az emberek. Jó dolognak tartom az elfogadást de baszki, nem lehet mindnenre és mindenkire azt mondani én ilyen vagyok oszt cső. Aki meg segíteni akarna a változásban lezavarjuk egy szimpla nárcisztikus jelzővel és ő szentül megvan győződve, hogy egy erkölcsös ember. Vagy valamit elfelejtettem megemlíteni?

2023. okt. 29. 08:13
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Az a nárcisztikus, aki minden emberi kapcsolatában azt nézi, hogy lehet a másikat manipulálni önmaga ellen. Tehát hogy rombolhatja le az önbizalmát, az érzelmeit, az önbecsülését.

A kapcsolat elején fűt-fát ígérget, azzal dicsekszik hogy ilyen kitűnő, olyan kitűnő, nála senki nem okosabb, ő speciális.

Egy párkapcsolatot szerelembombázással kezd, majd leépíti a partnerét, és nem engedi el. Vagy ha el is engedi, akkor visszaporszívózza magához némi idő után

Irígy, egoista, pökhendi, gusztustalan, minden hájjal megkent az, aki nárcisztikus

2023. nov. 3. 21:04
 12/13 anonim ***** válasza:
4-es ez kissé rosszmájú volt nem? Nincsenek epe problémáid? Igen, amúgy a nárcisztikus egyik fő jellemzője, hogy maga is azt hiszi szereti a párját, főleg eleinte, magát is becsapja, de aztán kb mindenből kiderül hogy fogalma sincs mi a szeretet. Szóval ez amit írtál nem ti a nárcizstikus fogalmát. De tényleg annyira szeretnek ebbe belekapaszkodni akik érzik hogy szorul a hurok ezzel körülöttük, hogy kezdik megismerni az emberek ezt a nárcisztikus dinamikát. Abba kapaszkodnak hogy pl 3-szor bukott Dzsennike vagy Rómeó azt mondta szakítás után hogy nárcisztikus a párja, és erre rögtön fellélegeznek, hogy huhhh, ha ilyen hülyeségre is mondják nem is létezik, még jó, már majdnem lebuktam. Annyira tagadják, tök szélsőségesen, vagy persze a rejtett nárcik sunyin manipulatívan tagadják csak hogy ők jól jöjjenek ki belőle mint mindenből.
2023. nov. 3. 22:19
 13/13 anonim ***** válasza:
*nem üti a nárcisztikus fogalmát
2023. nov. 3. 22:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!