Létezhet, hogy 2 embernek ugyanolyan a hangja?
Figyelt kérdés
2023. okt. 28. 23:44
1/9 anonim válasza:
Az emberi fül szinte ugyanolyannak hallja, de műszerrel mérve van köztük különbség.
2/9 anonim válasza:
Igen. Én gyakran találkoztam már ilyennel.
3/9 anonim válasza:
Én a hangszín és hanghordozás ahol rendszeresen felismerem ezt. Néha olyan mintha egymásnak lennének sablonjai, ilyen fix archetípusok. És az a poén, hogy általában tényleg hasonlóak jellemre és világképre az azonos hangszínű emberek. Legalábbis én így tapasztaltam eddig, akiket ismertem is.
4/9 anonim válasza:
Erdekes, amit irsz utolso. Nekem a mucsai/panelproli focidrukker muveletlen fideSSnyik szavazo ferfiak vs belvarosi ertelmisegi ferfiak hanghordozasa es kiejtese is eleg jellegzetes, en azokat ismerem fel mindig, hogy ki hang alapjan melyikbe tartozik. :D
5/9 anonim válasza:
Édesanyám, a nővérem és az én hangomat rendszeresen összekeverték amikor csak vezetékes telefon létezett. Okozott némi galibát, amikor a nővéremet kereste a volt udvarlója, akivel előző nap szakított. Én vettem fel a telefont, s nem hitte el, hogy nem a nővéremmel beszél.
6/9 anonim válasza:
Vannak olyan adottságú színészek, akik szinte bárki hangját tudják utánozni.
Kern András, Gálvölgyi János, pl.
7/9 A kérdező kommentje:
Csak mert beszéltem telefonon tegnap egy ügyfélszolgálatossal, és pontosan olyan hangja volt, mint az exemnek. (Telefonban). Mikor meghallottam rendesen megijedtem, és elkezdett 100-al verni a szívem, hogy mi van, ha ő az, és felismeri az én hangomat. Majdnem rávágtam. (Csúnyán váltunk el, azt sem tudom hol dolgozik most, bár teljes más területen volt eddig.) Végig olyan volt, mintha ő beszélne, nagyon szorongtam. Közben meg nagyon abszurd lenne, hogy ő lett volna az.
2023. okt. 29. 02:33
8/9 anonim válasza:
Az emberi agy tényleg sablonokban gondolkozik, és az új mintákat igyekszik régi emlékekhez összehasonlítani, pl. ezért keresünk felhőkben képeket. Nyilván ez a jelenség sok más területen is megvan, így a hangoknál is előfordulhat.
9/9 anonim válasza:
Attól függ ki hallgatja.
Nekem annyira botfülem van, hogy szerintem a 7millárd ember összesan vagy 10-12 hangon beszélhet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!