Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Amikor egy ismerősötök szembe...

Amikor egy ismerősötök szembe jön veletek az utcán vagy pl egy folyosón, mit csináltok olyankor? Hogyan reagáltok?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert nekem ez egyáltalán nem magától értetődő. Ha valaki kíváncsi rá, miért: nem autista vagyok, csak egy rendhagyó jellegű személy, akinek 18 éves koráig nem voltak barátai; de légyszi ne is ezzel foglalkozzunk, hanem a kérdésem témájával.

Az utcás példánál tegyük fel, hogy az illetővel aznap már találkoztál, munkahelyen, iskolában, bárhol (tehát a köszönés indokolatlan volna). Mit csinálsz, amikor meglátod szembe jönni veled? Gondolom a másik szemébe szokás ilyenkor nézni (Mikor? Hogyan?). Ezen kívül szokás még alkalmazni bármilyen gesztust, jelzést, non-verbális kommunikációs formát? Kérlek gondoljátok végig pontosan, mit szoktatok csinálni, és írjátok le nekem. Én akárhogy csinálom, mindig furcsán jövök ki a dologból.

A folyosós példánál pedig olyan személyekről van szó, akikkel a nap során rendszeresen találkozol (mondjuk egy kollégium folyosóján). Mit csinálnátok ilyen esetben?

A: Egyenesen nézek előre és elmegyek mellette

B: Szemébe nézek.

C: Fogalmam sincs mit lehetne még ilyenkor csinálni.

A válaszokat előre is köszönöm. Kérlek legyetek kedvesek, és megértőek. :)

2023. okt. 28. 15:18
 1/8 anonim ***** válasza:

Több lehetőség van, mert sok tényező határozza meg az általam helyesnek megítélt cselekedetet. Többek között számít:

- az ismerősi viszony minősége (szeretem, közömbös, utálom, stb.)

- a legutóbbi találkozás időbeli távolsága

- a napszak és a ráérősségem, hogy érdemes beszélgetni, vagy csak köszönni, földre köpni, stb.

- az én lelkiállapotom, és még számtalan másodlagos szempont.

2023. okt. 28. 15:28
 2/8 anonim ***** válasza:
Ha már találkoztunk aznap, akkor csak rámosolygok. Esetleg beszélgetést kezdeményezek, de ez ritkább.
2023. okt. 28. 15:29
 3/8 October15 ***** válasza:
Semmit mert nem veszem észre. :D 95%-os látáscsökkenés kappa.
2023. okt. 28. 16:02
 4/8 anonim ***** válasza:
Ha szimpi, akkor szembe nézek vele, talán mosolygok is. Ha nem szinpi, akkor csak egy gyors ránézés, köszönés, és ennyi.
2023. okt. 28. 16:52
 5/8 anonim ***** válasza:

köszönök neki,ha aznap először látom,

ha nem szoktunk dumcsizni,és mondjuk látom aznap megint,akkoris szerintem az arcára/szemére nézek.

2023. okt. 28. 17:22
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem a munkahely meg suli az a hely,ahol kb mindenki ismeri egymást,legalább látásból. Szóval nem értem a kérdést. Létezünk egymás mellett csak simán.
2023. okt. 28. 20:40
 7/8 A kérdező kommentje:

Gondoljunk egy olyan esetre, amelyben már legalább ötödszörre látsz valakit aznap, és szembe mész vele a folyosón.

Csak simán ránézel, aztán meg előre?

2023. okt. 28. 20:46
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

"Csak simán ránézel, aztán meg előre?"

Én pl igen. De amúgy lehet,hogy még össze is mosolygunk.De azt inkább nem,azt inkább csak akkor,ha viccesen kevés idő telik el talán a köszönős tali óta, vagy akár két másik tali között.

Szóval én ilyenkor csak ránéznék az arcára (hogy láása h tudomásul vettem,hogy ootvan,h láttam,és nem ignorálom - csak aznap már köszöntünk) és mennék tovább,ha nem akarnék neki semmi újdonságot elújságolni, és mennék tovább.

2023. okt. 28. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!