Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Rasszista vagy?

Rasszista vagy?

Figyelt kérdés
Ha igen, miért?

2023. okt. 27. 21:52
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
19%

20-as. A kettő kéz a kézben jár, gondolom tudod.

A rasszizmus magába foglalja az előítéletes hozzáállást.

Ezt nem tudom miért szorul magyarázatra.

2023. okt. 28. 00:02
 22/31 anonim ***** válasza:
11%

A vilag akkor halad jo iranyba,ha szeretjuk egymast. A csoport akkor hslad,ha mindenki egyiranyba megy.

Legyel nyitott ertsd meg a masik szellemiseget es tsnulj tole,amiben kobb nalad. Koszond meg,h mas es tanulhatsz tole. ❤️

2023. okt. 28. 00:28
 23/31 anonim ***** válasza:
14%

Igazából segítséget mindig hamarabb kaptam cigányoktól, ha kértem.

Látták, hogy baj van, jöttek és kérdezték, hogy segíthetnek-e.

Mikor megköszönöm, hogy a boltban előrébb engednem, akkor mondják “szívesen”.

Bezzeg a magyarok!

2023. okt. 28. 00:36
 24/31 October15 ***** válasza:

21.: Egyrészt nem, előítéletes lehetsz rasszizmus nélkül is, nyilván a rasszizmsunak a része lehet az előítéletesség, de egy valamire való rasszista véleményén nem fog változtatni az sem ha amúgy a másik minden előítéletét cáfolja.

Másrészt én arról beszéltem, hogy a kettő nem ugyanaz és nem arról hogy semmilyen korreláció nincs a kettő között. :D

2023. okt. 28. 00:41
 25/31 anonim ***** válasza:
52%
Ez egy túlélési ösztön, mindenki az. A tudjukkik próbálják a felforgató tevékenységük részeként pejoratív jelzővé alakítani.
2023. okt. 28. 06:48
 26/31 anonim ***** válasza:
Úgy vagyok vele,mint 8-as.Ezt nem nevezném rasszizmusnak.
2023. okt. 28. 06:54
 27/31 anonim ***** válasza:

Érdekes ez a cigány-kérdés, megfigyelésem, ha valakin erőteljesen látszik, hogy az, próbálnak jobban megfelelni.

Na persze meg vannak azok, akik még jobban rátesznek a tűzre.

A cigók akiket a legjobban utálnak, azok a sajátjaik, akik alapján meg vannak bélyegezve.

Sokszor kérdezték már tőlem telefonba cigók, nem vagyok-e cigány?(30 évig laktam Budapesten, ezek szerint nem hallatszik a hangomon. :D)

Részükről a mély elkeseredést, elutasítottságot látom, pár olyan van csak, akik agresszívak minden magyarral szemben.

Nem kicsit kell jó pszichomókusnak lenni, cigólakta településen ezt kezelni. :(

2023. okt. 28. 09:21
 28/31 anonim ***** válasza:
100%

Nem vagyok rasszista. Többezer kínai él az országban, sosem volt velük konfliktusom. De néger sem akart kirabolni/megkéselni soha.

A c-típusú embereket nem viselem el semmilyen téren, ez pedig nem rasszizmus, hanem személyes rossz tapasztalat.

2023. okt. 28. 18:29
 29/31 anonim válasza:
87%

Kedves kérdező!

Én nem vagyok rasszista, és az előítéleteimet is próbálom mérsékelni, amikor meghozok egy döntést.

Szerintem bár az előítéletek nem jók és mérsékelni kell őket, de olyan szituációknál amikor nagyon gyorsan kell mindenképpen zsigeri reakciót adni van hogy nem lehet elkerülni azokat.

Szeretném megjegyezni hogy azelőítéletek nem feltétlenül faji alapúak. Például vannak a fociultrák, evés közben beszélők ,reppet halgatók, vagy éppen fideszes polgármesterek esetében is ilyen előítéletek, amiket a tapasztalat igazol, de mégsem biztos, hogy általános érvényű.

2023. okt. 29. 09:27
 30/31 anonim ***** válasza:

Csak egy dologban: páromnak nem választanék más rasszba tartozó embert.

Ezt leszámítva senkit sem ilyen alapon ítélek meg, simán haverkodnék négerekkel, ázsiaiakkal, bárkivel. Csak párkapcsolatba nem mennék bele velük. Valahogy úgy érzem, az nem sülne el jól.

jún. 11. 23:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!