Azok az emberek, akik olyan egyetemi szakon vannak, ahol nem kell sokat tanulni, miért veszik sértésnek ha ezt az arcukba is mondják?
Politológia, Filozófia, Nyelvszakok(3 szobatársam volt rendre angol magyar, japán szakos, egyszer nem láttam tanulnivalót előttük), Közösségszervezés, 3/3,5 éves tanítói, és még sorolhatnám. Az összes ilyen szakon tanuló ismerősöm mondja folyamatosan, hogy mennyire kivannak az egyetemtől. Aztán egy betűt nem írtak le a képzés alatt, mégis 4-es 5-ös diplomát kapnak. Buliznak, kirándulnak és nem értik meg ha nem tudsz menni, mert tanulnod kell. Ekkor mondják, hogy nekik is. Aztán megy tovább a buli. Ha viszont eléjük állok, és a szemükbe mondom, hogy figyelj, a szakod alig ér valamit, és semmit nem kell tanulnod, így könnyű egyetemistának lenni. Akkor végig vannak sértve, hogy az ő szakuk milyen nehéz, mekkora sz*r vagyok, 3000 oldalt kell elolvasniuk. Aztán ha kifröcsögték magukat, mennek tovább kirándulni meg bulikázni.
Ja és igen, irigy vagyok rájuk. Később meg ők lesznek a fizetésemre.
Matek szakon voltam. Nem tanulós/magolós szak, nem sok időt igényel más szakokhoz képest. Ráértem dolgozni (szakmait, tehát a büfészakság nem is állja meg a helyét), kirándulni stb és 5-ös lett a diplomám, sosem buktam tárgyat stb.
Én is megsértődtem volna. Vagy kinevetlek. Mert de, ez egy értékes szak és ez a kijelentésed semmi más, csak direkt bántó/sértődött. Én megértem, hogy az orvosis meg az építész barátaim nem tudnak mindig eljönni programokra. Azt nem, ha valaki leszólja más szakát, álmát, ami egy nagy része a személyének. Főleg baráoktól. Plusz nem én fogom irigyelni a fizetésüket, hanem ők az enyémet.
Nyilván itt most mindenki hirtelen orvosira jár, és nem kell semmit se tanulnia, és mégis 5-ös diplomát kap. Na persze. Az általam említett szakoknak a piaci értéke 0, nem életképesek, és a követelmének se kemények. És ezek tények. A fizetésük se lesz sok.
Felőlem meg bulizhatnak, diplomát is kapnak, csak éppen kitörölhetik a seggüket vele.
A 11#-es válaszát nem hiszem el. Nagyon sok ismerősöm van matekszakon, akiknek rohadtul fárasztó már a sok bizonyítást tanulni. És nehéz is. De te is biztos ufó vagy. vagy nem a BME-re jársz.
És mindenki átsiklott az első kommentemen: nem azokkal van a bajom, akik szeretik amit tanulnak, és mindent megtesznek érte, hogy a legjobbak legyenek benne. De az is tény, hogy az általam említett szakokra csak a léhűtők mennek, és pont azért mert az ilyen szakokon nincsenek kb. követelmények.
#12 valóban nem BME-s voltam, de butaság azt hinni, hogy csak ott van színvonalas matekszak a világon. Bizonyításokat le lehet vezetni a tételekből, ha azokat tudod, illetve gyakran kell egy ötlet, de rá lehet érezni azért. Persze nem nulla tanulást igényel, de más egyetemi szakokhoz képest (időben) kevesebbet. Nem kell magolni, makettezni, se felesleges tárgyakkal bajlódni. És le van vezetve kb minden. Nem csak ledarálják egy óra alatt az integrálást mint pl biológia szakon, hanem van rá kb egy külön tárgy. Persze, voltak nehezebb tárgyak, tanultam sokat, de bőven volt időm másra is. És nem én voltam a zseni, a szaktársaim nagy része így volt ezzel.
Az orvosi nehéz, ezt értem. De egyébként ha szereted a szakod és van hozzá érzéked plus nem vagy kiégve, az nagyon könnyít rajta. Én pl nem tudnék elvégezni egy "büfé társadalomtudomány" szakot, mert nagyon nem érdekel, szenvedés lenne végig.
Szociológusként azt gondolom hogy fasságot beszélsz. El lehet menni poackutató cégekhez vagy multikhoz is ezzel a diplomával. Akkor meg jól fognak keresni. Én ugyan inkább családbarát nem sokat fizető munkahelyet választottam mert a férjem jól keres és gyerek van. De rengeteg volt szaktársam dolgozik nagy multiknál rengeteg lóvéért.
Az életképes szó meg nem azt jelenti amit te gondolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!