Régi dolgok vs modern technika? lent.
Szóval az a helyzet, hogy nekem a régebbi dolgok okoznak örömet, afféle lelki biztonságot.
Pl: Van egy régi samsung tv-m, amit nem cserélnék le lcd-re.
Van egy kazettás magnóm, rádióm, egy nyomógombos telóm, egy 15 éves hifi tornyom, sőt gameboyom, és tetrisem is, elemes.
Sokan kinevetnek ezek miatt, de én ragaszkodom a retro tárgyaimhoz, mert a szobámba belépve nekem ezek a retro dolgok okoznak örömet.
Sőt, filmeket is vhs-en nézek.
Tudom mindenhol azt szajkózzák hogy haladni kell a korral, de én így vagyok boldog.
Őszintén, valami baj van velem valóban, hogy nem vagyok oda a mai új technikai dolgokért?
Akkor nincs velem baj?
Hogy nem rohanok a legújabb telókért, konzolokért, stb?
Egy tv-re köthető nintendó klónon imádok játszani, és nálam az esti mozi pl: Ha vhs-en, beteszem a terminátort, vagy a rambót.
Ma már a filmeket nem vhs kazettára adják ki, hanem DVD-n. Így megfosztod magad az újabb filmektől.
Majd lecseréled az elektronikai dolgaidat, ha már nem működnek. Ezek se örökéletűek, egyszer úgyis elromlik mindegyik.
Nem évente kell a kütyüket cserélni, viszont leragadni az őskorban se érdemes.
A modern termékek, filmek, sorozatok sem feltétlen rosszak! Ugyebár, amit te szeretsz, valamikor az is újdonság volt. A VHS akkora ugrás volt a filmfogyasztási szokásokban (bevitte otthonra a filmnézést), mint VHS és videótéka után a streaming (ha nem nagyobb!). Analóg játékok után a korai kézikonzolok - maga az űrkorszak. Szalagos magnó után kazetta, utána otthoni hifi, minihifik CD-vel... Korszakos ugrások, amiket jórészt a mikroelektronika fejlődése, iparosítása tett lehetővé.
Viszont nem akkor értünk el a csúcsra, a fejlődés nem állt meg. Újabb eszközök jönnek (értem ezalatt legfontosabbként az internetet, ami 20 év alatt gyökeresen forgatott fel mindent), újabb tartalmak készülnek, ráadásul nagyon pontosan azzal a céllal, hogy ilyen, vagy olyan célcsoportot szórakoztassanak, tehát amikor megtalálod azokat a tartalmakat, amik a te "piaci résedet" jelentik, akkor arra nagyon jól fogsz rezonálni.
Szóval én inkább úgy állnék ehhez, hogy miért zárnám ki ezeket teljesen - csak mert újak? Akkor miért nem lépek vissza a másolt kódexek korába? Vagy a vándor énekmondókig? Hülyeség, sarkítás, nem? De miért ne élveznéd ki a mostani lehetőségeket is?
Mert pénzlehúzás a sok új digitális vacak.
Attól nem ragadok le az őskorban, hogy nem rohanok az új 1 milliárd felbontású tv-ért, és rengeteg vhs filmem van, amit még nem láttam.
Még egy dvd-t tervezek beszerezni, de kizárt hogy én yoububeozok egy film miatt, vagy netflixezek.
Kérdező, te már átestél a lónak a másik végére. Ki mondta, hogy 1 milliárdért vegyél új telefont? Senki. Te már csak itt túlzol, hogy az igazadat próbáld igazolni.
Vannak 50-100 ezer között is új tv-k. Vannak pár 20-40 ezerért okostelefonok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!