Milyen személyiségű az, aki nagyjából 30 ezer embert megöletett? És ő maga is (személyesen) meggyilkolt 1-2 ezret. (?) Mit gondoltok?
Ráadásul, a saját lánytestvéreivel élt nemi életet, plusz, ha megtetszett neki egy nő, az nem számított, hogy férjnél volt, vagy sem, lefeküdt vele. Több esetben eltette láb alól a férjeket ilyenkor, és ha megunta a hölgyeket, azokkal is végzett. Éjszakánként álruhában ment többedmagával gyilkolni és zülleni. Állítólag az apja halálában is szerepet játszott, még gyerekként.
Paranoiás is volt, plusz istennek képzelte magát. Több tízezer, nagyjából 30 ezer embert végeztetett ki, és elkobozta összes vagyonukat felségsértés címén. Az állítólagos árulókat megfeszíttette, a gyerekeiket pedig ledobatta egy szikláról.
Ő maga lóháton sorra lökdöste be az embereket a tengerbe, sokan megfulladtak hasonló alkalmakkor.
Hadat üzent a tenger istenének, és megtámadta azt egy egész hadsereggel. Sőt, egy, hajókkal megerősített utat is kiépíttetett a tenger fölé. Hatalmas szobrokat és templomokat emeltetett a saját maga, illetve testvére istenítésére.
Odáig és vissza volt a germánokért, saját testőrsége is volt belőlük. Egyikük, egy hatalmas termetű rothadó tetemét kiállította, demonstrálva,. milyen erős katonái vannak.
"Valamelyik" hátasát nagy becsben tartotta, magas rangra is emelte.
Rengeteg tervvel rendelkezett a jövőt illetően, de a saját emberei és ellenlábasai merényletet követtek el ellene. Korábban is törtek már az életére, de az meghiúsult.

"A kérdező kommentje:
Robert Graves többet tudott a témáról, mint te, ebben biztos lehetsz."
Ez ám az érv! Nem, egyáltalán nem vagyok biztos benne, hogy Robert Graves megfellebbezhetetlen tudással rendelkezett a témában. Ő író volt, nem történész, nem régész és szerintem eszébe sem jutott, hogy néhány évtizeddel később majd valaki úgy olvassa a műveit, mint az ortodox katolikusok a Bibliát.
A Netflix-re, mint ex cathedra forrásra hivatkozni pedig elég vicces.
Igazából nem tudom, mit akarsz elérni ezzel? Miért győzködöd oldalakon keresztül azokat, akik nem értenek egyet veled, egy olyan témában, ami - szerintem - egyáltalán nem befolyásolja a te életedet sem?

Baj van a fejedben ha számodra 100%-osan hiteles forrás a Graves és netflix meg a youtube. Amit a netflixen látsz az az igazság. 😁 Amit meg Graves leírt az már szentírás és kőbe van védve. 😄
Én egy ókori Rómára szakosodott egyetemi professzorban jobban bízom.
Szeretem Simon Scarow műveit, de a történeti valóságtartlamat helyén kezelem.
05:16
Igen, ókori Rómára szakosodott egyetemi professzor is beszél a témában a Netflixes sorozatban. Tehát erről ennyit.
Számomra egyébként az általam leírt az ideális Caligula-kép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!