Akik alkoholra,cigira, szerencsejátékra költik a pénzüket legbelül nem érzik pocséklásnak?
Cigire költöm csak rendszeresen, az összeget sokallom, de cigizni meg szeretek, és így is jut pénz minőségi étkezésre, nyaralásra, barátokkal programokra, hobbira, akármire, igazából annyival lennék előrébb cigi nélkül, hogy még több jutna ezekre, de ennyi. Persze éves szinten nézve más, ha minden hónapban fixen elraknám ezt az összeget, akkor lenne egy rakás pénzem takarékban, de igazából így is meg tudok tartani 100K-t simán a fizetésemből, ha épp nem jut eszembe akármilyen random baromság, hogy az nekem most kell, szóval nem létfontosságú dolgok, hanem mondjuk hogy akarok egy új mikrót, mert a mostani régi, inkább ezeket próbálom kontrollálni ahelyett, hogy a mindennapi élvezetről mondjak le, mert hiába régi a mikró, mikor tökéletesen működik, tehát ez is egy tök felesleges kiadás lenne. De hűtőket is nézegettem már, mikor 5-6 éves a hűtőm, csak hát van jobb, amiben van jégkocka adagoló, meg két ajtós, meg mittomén… Szóval inkább ezekre próbálok figyelni, mindenem megvan, a cigit nem érzem feleslegesnek, a dolgok random cserélgetését inkább. Szemeztem egy új telefonnal is, mert beleférne a havi 30K részlet is, de igazából csak egy aksicsere kellene a mostaninak, mert más baja nincs, és akkor máris “spóroltam” havi 30-at.
Élvezeti szempontból csak annyit, hogy pl a szex átlagosan 100%-al növeli a dopamin szintedet, míg a cigaretta 150%-al, (komolyabb drogokról ne is beszéljünk) szóval emiatt sem érdemes logikus érvekkel beszélni a dohányzás ellen, van akinél működhet, de alapvetően az emberek nagy része az érzései alapján működik, az is, aki olyan hú de racionális valakinek mondja magát, többnyire ők is. Hiába van neked igazad mindenben, hogy drága, egészségtelen, stb, a függők oldalán van az ultimate érv, hogy de jól esik :DDD
4#, A csoki megöl lassan. :D Brutálisan mérgező, sejtgyilkos, sejtmegújulás gátló.
Ezek nem olyan élvezeti cikkek, mint egy nyaralás. A nyaralás egy valós élmény, felrázod az elméd, és amúgy is egy extra megélés.
A felsorolt dolgok semmit sem adnak, csak elvesznek. Konkrétan mind káros az elmére. Ha csinálod, elveszed magadtól a lehetőséget, hogy a valódi értékekre figyelj. Az önismeret hiány nem kifogás arra, hogy egy mérget élvezeti cikknek hívj. A 3 felsorolt dolog, nem élvezeti cikk, hiába hívná bárki annak.
"Az élvezeti cikkeket előállító iparágak sorában kapott helyet a dohánytermesztés, a söripar, a boripar és a szeszipar,"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!