Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért veszik kötekedésnek?

Miért veszik kötekedésnek?

Figyelt kérdés
Nagyon sokszor előfordul, hogy az emberek kifogásolják, hogy kötözködöm velük. Pedig csak kérdezek, mert szeretem pontosan tudni, hogy mi a feladatom, vagy mire gondol egyáltalán a másik. És ami a lényeg, látni a feladat értelmét. Nem tudok hozzászólni ahhoz, amit nem tudok vagy értek pontosan.
2023. okt. 12. 13:32
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
7-es, köszi, énbennem is ez van, hogy “ha nem tudsz, kérdezz”, sőt ez nálunk a munkában sokszor el is hangzik. Erre meg ez van mint amit leírtam az előbb.
2023. okt. 13. 16:09
 12/13 anonim ***** válasza:
Figyelj,nem veled van a baj,te ilyen típus vagy,őket meg egyszerűen fárasztja a kérdezősködés.Ha ezt megérted,akkor tudsz annyi kompromisszumot kötni,hogy nem kérdezgeted őket,csak ha tényleg nagyon muszáj,egy-két kérdést.Hallgasd meg őket figyelmesen,nyugtázd "aha,igen,értem" és a legtöbb dolog összeáll magától majd.
2023. okt. 13. 18:52
 13/13 Shaddark ***** válasza:

Valószínűleg nem "akadéskodni" akarnak.

Nem a te hibád hogy nem érted, sajnos az iskolák a minőségi élethez szükséges alapvető dolgokat sem tanítják meg. Csak olyanokat amiknek alig vagy semennyire nem veszed hasznát az életben.

Itt megnézheted az én "működésemet"

[link]

Bár nem túl gyakoriak, de léteznek INTJ, INTP személyiséf típusok, Ők elemző személyiségek, és az elemzéshez adatok kellenek. Ezt az "adatigényt" amíg nem tanultam meg rettenetesen drága kommunikációs tanfolyamokon értheti félre sok ember. Az "adatbekérést" akik nincsenek képben simán kötekedésként, akadékoskodásként érzékelhetik. Főleg az "életművész" típusok, akik döntési folyamata úgy néz ki, hogy megszeretem az ötletet, érzelmileg mellé állok és bevédem bárkivel szemben. Ők azok akik egy projectet lelkesedéssel tudnak úgy végig vinni, hogy mindenki más is lelkesedni fog érte. Az elemző típusok meg próbálják vizsgálni több szempontból az előnyöket, hátrányokat, lehetőségeket és veszélyeket.

Ha ezt nem érti meg a kérdező és rosszul kommunikálja le, akkor ellenérzést vált ki.

Lehet úgy is (egy példa a sokból) hogy közben dícséred, nahát te ilyeneket honnan tudsz? Biztosan tapasztalt vagy ha ilyeneket is észreveszel ... Ami még csak nem is hazugság. Így akit kérdezel abban a kérdezősködés közben jó érzéseket keltesz, te is kielégíted a kíváncsiságodat és a kérdezett is jó élményként emlékszik vissza a beszélgetésre.

2023. okt. 17. 10:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!