Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Kínoz engem a kíváncsiság....

Kínoz engem a kíváncsiság. Hogy fogadjam el, hogy soha többé nem fogom megtalálni a keresett dolgot? Például egy regény címre nem emlékszem, de nem találom, de nagyon megakarom találni.

Figyelt kérdés
Kivéve ha Isten mindenre válaszol ha találkozok vele a jövőben...
2023. okt. 12. 08:23
1 2
 11/19 Shaddark ***** válasza:

Szívesen :)

Remélem bejön.

Kiolvastam anno és emlékszem hogy tetszett is nekem, de nem emlékszem már rá hogy miről szólt.

2023. okt. 12. 12:46
 12/19 A kérdező kommentje:

De mi van ha nem az? A Tüskevár.

Vannak olyanok akik emlékeznek a könyvre, és ilyen szereplők nincsenek...

2023. okt. 12. 12:57
 13/19 Shaddark ***** válasza:
Akkor tovább kínozzuk a chatgpt-t :)
2023. okt. 12. 13:09
 14/19 A kérdező kommentje:

Ha találkozok Istennek, rákérdezzek.

A kutya neve a regényben amúgy is Csikasz volt.

2023. okt. 12. 13:12
 15/19 Shaddark ***** válasza:

Tüskevár (részlet)

… és amikor lerogytak ágyukra a kunyhóban, annyira elgyötörtek voltak, hogy még csak nem is sóhajtottak. Tűzrakásról szó sem esett.

– Feküdjünk le – didergett Gyula –, van itt elég pokróc.

– Piszkosak vagyunk.

– Nem bánom, Bütyök, bújj be!

De három pokróc alatt is nehezen melegedtek fel, pedig összebújtak, mint a szegény ember sovány malacai.

Amikor elhelyezkedtek, Csikasz melléjük telepedett, és csak akkor vették észre, hogy a kis kutyán sem múlt el nyomtalanul a jég. Csikasz orrán is egy diónyi daganat jelezte az elemek duhajkodását, és néha a combját nyalogatta. Hogy azután a bozontos szőr között mi volt még, azt nem lehetett tudni, és Csikasz erről nem is beszélt.

– Legalább neked több eszed lehetett volna, Csikasz… hol csavarogtál?

Csikasz csak pislogott, mintha azt mondta volna:

– Inkább aludjunk… – mert azt úgysem mondhatta volna el, hogy kisebb vadászatot engedélyezett magának, és egy süldő nyulat hajkurászott a nagy fűben. A nyúl végül is valami rejtett útra talált, és faképnél hagyta a kutyát, Csikasz pedig a vadászat izgalmában nem vette észre a jeges veszedelmet.

Az eső ekkor már halkan dobolt a kunyhó tetején, és csak egy-egy szélrohamra erősödött, amikor a csapzott égerfáról rázúdult a kunyhóra a víz.

Ezt azonban viharvert barátaink már nem hallották. Aludtak mélyen, de még álmukban is meg-megborzongtak, mintha újabb jégről és újabb fázásról álmodtak volna.

2023. okt. 12. 13:21
 16/19 Shaddark ***** válasza:
Ám miért szeretnél találkozni velem?
2023. okt. 12. 13:22
 17/19 A kérdező kommentje:

Jahvera gondoltam.

Ebben a szövegben hol található a nem való kutyának ez a név?

Kicsit Chatgpts írás :D

2023. okt. 12. 13:57
 18/19 Shaddark ***** válasza:

jah, a kollégával, értem.

"A kutya neve a regényben amúgy is Csikasz volt."

És ebben is :)

2023. okt. 12. 14:15
 19/19 A kérdező kommentje:
"Tüskevár" egy népszerű magyar ifjúsági regény, amelyet István Fekete írt. A történet középpontjában Kukac, egy fiatal fiú áll, aki egy erdészeti táborban él, és kalandos élményekbe keveredik a környező erdőben. A regény szereplői között szerepelnek továbbá Kukac barátai és az erdészek, például Pufi, Matuka, Cséplő, Zsebibaba és más karakterek, akik Kukac körül veszik. A történet során ezek a karakterek együtt fedezik fel a természet szépségeit és tanulnak az erdő életéről.
2023. okt. 12. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!