Kínoz engem a kíváncsiság. Hogy fogadjam el, hogy soha többé nem fogom megtalálni a keresett dolgot? Például egy regény címre nem emlékszem, de nem találom, de nagyon megakarom találni.
Mondjuk számos lehetőséged van, de Isten pont nincs közte.
Leírod, hogy mire emlékszel és megkérdezed itt vagy valami irodalmi fórumban, hátha valaki ismeri. Egyébként a chatgpt is tud ilyet. Leírod neki egy film tartalmát vagy könyv tartalmát hogy mi van benne és mondja meg a címét akkor jó eséllyel tudni fogja vagy javaslatokat tesz.
Én is a chatgpt-t szoktam megkérni.
Nemsokára frissítik az adatbázisát, vagyis "kinyitják" és nem csak a 2021-ig tárolt adatokhoz fog hozzáférni hanem a valódi nethez is.
Youtubon vannak régi filmekkel és könyvekkel foglalkozó csatornák.
Mondjuk ide is kiírhatod amire emlékszel a tartalmára, hátha...
Google is sok mindent tud, ha jól adod meg a kereső feltételeket.
Nem tudom, léteznek-e még könyvtárak. Ott is megkérdezheted, a könyvtárosok tudnak.
Könyvesbolt ügyfékszolgálatát is, hátha valaki kapásból ismeri. Ilyen helyen olvasott emberek dolgoznak.
Így érzésre Fekete Istvánt mondanám rá, de nem emlékszem én sem ilyenre konkrétan. A stílus hasonló.
#7 Ha eldúdolod a shazamnak, nem ismeri fel? Nekem már volt hogy összejött. Egyszer. Mondjuk jobbára nem sikerül...
Igen, a chatgpt és a korom együtt megoldotta :)
Fekete István Tüskevár című regénye.
"Az öreg, Lada bácsi és Kukac nevű kutyája közötti dialógusra utalsz. Az idézet valóban emlékezetes pillanat a regényből, amelyben az öreg megkérdi Lada bácsitól, hogy mi a kutya neve, majd megjegyzi, hogy "ez a név nem való embernek." Ha ez a részletre gondoltál, akkor igen, valószínűleg "Tüskevár" a megfelelő regény."
Tényleg a Tüskevár? :O
Remélem igaz... Délután megnézem is.
És köszi!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!