Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miért rendelnek...

Az emberek miért rendelnek foxpostra ha nem veszik át?

Figyelt kérdés
és persze a feladó pénze bánja
2023. okt. 5. 11:47
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
36%

a te hülyeséged hogy előre feladod .én soha senkinek semmit nem adok fel előre, csak ha a bankszámlámon az ár + postadíj is.

Ha nem fizet előre akkor csá keressen más eladót.

2023. okt. 5. 11:52
 2/18 anonim ***** válasza:
96%

Ezért csinálják úgy a következetes eladók hogy elkérik előre utalva a termék és a szállítás árát, és feladják 0Ft-os utánvéttel.

Persze nyilván itt vevői oldalról megvan a félsz hogy átvernek, de ha ez nem felel meg a vevőnek akkor még mindig eljöhet érte személyesen részemről.

2023. okt. 5. 11:55
 3/18 Shaddark ***** válasza:
100%

Ha a vételárat kifizetik, engem nem érdekel ha nem veszik át, eladom még egyszer másnak ha visszajön. Mondjuk még nem volt ilyen.

A pénzt előre kérd. Én is úgy vásárolok hogy előre fizetek. Ha kifizettem, akkor már (mondjuk amúgy is) át is veszem.

2023. okt. 5. 12:11
 4/18 anonim ***** válasza:

"Ha a vételárat kifizetik, engem nem érdekel ha nem veszik át, eladom még egyszer másnak ha visszajön."

A feladás árát, meg utána a számodra való visszaszállíttatás árát meg kifizeted minden alkalommal amikor ez megtörténik?

2023. okt. 5. 12:13
 5/18 Shaddark ***** válasza:

Igen.

50ért adtam el utoljára videókarit.

Ha nem vették volna át, kifizetem a (hasra írom) 3000 forintot oda-vissza, eladom még egyszer. Akkor már nem 50, hanem 97 ezerért adtam el tulajdonképpen.

A lényeg, hogy ne adj el olcsóbban semmit annál, mint amennyi a szállítás díja és onnantól ha nem veszik át az nyereség neked.

2023. okt. 5. 12:25
 6/18 anonim ***** válasza:
80%

Ezèrt nem kell utánvèttel postázni.

Mindig előre kifizettetem a vevővel a postaköltséget ès a termèk árát.

Egyszer volt csak hogy nem akarta átvenni a vevő mert meggondolta magát. Megírtam hogy a pènzből levonom az oda vissza postát,plusz az utiköltsègemet. Máris eltudott menni èrte.

2023. okt. 5. 12:52
 7/18 A kérdező kommentje:

ma 12:52

"nem kell utánvèttel postázni."

érdekes rengetegen postáznak utánvételel..

előre utalás meg,nyilván senkisem fog előre utalni,te sem tennéd..

2023. okt. 5. 13:31
 8/18 Shaddark ***** válasza:

Én mindig előre utalok.

Persze, hadveraprón megnézem kitől vásárolok. Mai világban mindenkinek van face oldala, instája... Nem tud elbújni senki akitől vásárolok valamit.

Persze, nem olcsó két 110 kilós unokaöccsel elutazni átbaszfalvára, de kifizettetem vele azt is ha már ott vagyunk :)

Amúgy még senki nem vert át, ha kérek elérést és nem adnak (ilyenre se volt még példa) akkor valószínűleg át akartak verni.

Én is úgy árulok ha van eladó cuccom, adok face meg munkahelyi számot / elérést is, nyilván nem kockáztatja senki 50 ezerért a munkahelyét.

meg lehet ezeket jól oldani, csak kell kommunikálni. És nem elég az hogy bízom. Abban bízom akit ismerek. Ha megismerem így (face) akkor megbízhatom benne.

- Már ha olyan akinek van vesztenivalója.

Sokszor van hogy email címre előzetesen rákeresek és mindent tudok róla, meg is szoktak lepődni rajta hogy tudom hol élnek és mit dolgoznak. Ha az derül ki hogy egy csöves (se munkahely se család) akar eladni nekem valamit akkor keresek másik eladót.

Szóval, szerintem a mai világban, 2023-ban megfelelő mennyiségű információval ez nem olyan nagy kockázat.

Sűrűbben fordul elő manapság, hogy kamu webáruházak vernek át, mint magán személyek. Azokkal tele van a net. Mostanában ítéltek el egy csávót, aki a börtönből csinálta az átverést, volt vagy 800 webáruháza ami csak lenyúlta a pénzt. Utánvéttel is. És évekig tolta, nem igazán foglalkoznak vele Magyarban, nincs gazdája. Ha bejelentik se csinálnak semmit, ezt is csak azért kapcsolták le mert egy teljesen más ügy miatt lehallgatták őt és a segítőit.

2023. okt. 5. 13:44
 9/18 anonim ***** válasza:
83%

7

"érdekes rengetegen postáznak utánvételel.."

Akkor ne panaszkodj hogy buktad az oda -vissza postaköltsèget

"előre utalás meg,nyilván senkisem fog előre utalni,te sem tennéd.."

Èn mindig előre utalok. Vettem már telefont, növènyt, akvarisztikai cuccokat magánszemèlyektől.

Tőlem is mindig előreutalással vesznek,vagy ha f0snak tőle akkor eljöhetnek szemèlyesen is a termèkèrt. A legdrágàbb amit eladtam előreutalással, az egy 80.000-es akvárium szűrő volt. Többnyire pedig 10-50e forintos cuccokat hirdetek. Aki nem akar utalni ès eljönni se, az így jàrt. Vásárol majd mástól

2023. okt. 5. 13:51
 10/18 anonim ***** válasza:
41%
Olyan jó amúgy, hogy még a kérdező a hülye. Ez is áldozathibáztatás, csak mellékesen megjegyzem.
2023. okt. 5. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!