Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan tudnám visszanyerni az...

Hogyan tudnám visszanyerni az emberek iránti bizalmat?

Figyelt kérdés

Az elmúlt évek során adtak jócskán okot arra, hogy ne bízzak meg bennük. Azt azonban tudom, hogy az se jó ha a legminimálisabb bizalom sincs meg irántuk.

Hogyan lehetne ezen változtatni? Nektek, hogy sikerült? Valamennyi bizalom azért legyen.

2023. okt. 4. 21:24
 1/8 anonim ***** válasza:
65%
98 %-uk nem érdemli meg, hogy ilyen irányú erőfeszítéseket tegyél, a maradék 2 % megkeresésébe fektetett energia pedig nincs arányban az elérendő céllal!
2023. okt. 4. 21:33
 2/8 anonim ***** válasza:
72%
Emberismeret kell, a tapasztalataid észszerű felhasználása. Nem bízunk meg mindenkiben, de az se igaz, hogy senkiben. Hanem jól megnézzük tudatosan, hogy kiben. Vannak ép lelkű, jószándékú emberek.
2023. okt. 4. 21:54
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Mindkét hozzászólóval egyetértek. Vannak de én sose találkozok velük, ha mégis nem számít mert nem vagyunk egymás életére ráhatással.

Én alapvetően próbálok semlegesen állni mindenkihez mégis kevés esetben érzem úgy hogy kialakulhatna bizalmi kapocs. Legtöbbször éljátsszák sajnos. Nem tudom miben lenne jobb ha pozitívabban tudnék hozzáállni.

2023. okt. 4. 22:22
 4/8 anonim ***** válasza:
77%
Megnézem azt, hogy magamban hogy tudnék a legjobban megbízni és csak figyelek. Aki nem érdemli meg a bizalmamat, azzal fent se tartom a kapcsolatot, de az esetek nagy %-ban nagyon lojális vagyok.
2023. okt. 5. 02:34
 5/8 Shaddark ***** válasza:

A bizalom nagyon fontos, szerintem is.

De ez ne legyen feltétel nélküli, a bizalom nem egyenlő a szeretettel.

Aki kiérdemli, akit kiismersz, akire te is számíthatsz.

Ha bajban lennél, aki segítene.

Akivel kapcsolatban nem érzed ezt, abban nem is feltétlen baj ha nem bízol.

És persze meg kell ismerni az ember társainkat. Én pl. ismerek olyat, aki tudom hogy kapkodva dolgozik, de bízom benne mert tudom hogy mit és milyen mértékben tud jól csinálni. El fogja rontani, de mivel tudom, bízhatom benne mert pont azt teszi amire számítok. Azaz a bizalom sok esetben rajtad is múlik.

Ismeretlenül meg tétfüggő, biztosan nem adnék valakinek százezret kölcsön akit ma ismertem meg, hacsak nem tudom lekáderezni. Ha le tudom, az én módszerem az, amiben bíznom kell. Azaz a bizalom sok esetben áttételes, amennyire magamban, az eszközeimben, az emberismeretemben bízom, annyira másokban.

Nah, sikerült jól megbonyolítanom :)

2023. okt. 5. 11:34
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem jobb, ha 3 lépést tart az ember a másiktól továbbra is.
2023. okt. 5. 17:45
 7/8 anonim ***** válasza:
66%
Két lépés biztos hogy megvan, onnan szoktam figyelgetni.
2023. okt. 5. 17:57
 8/8 anonim ***** válasza:
66%

Kovidnál úgyis belénk verték a távolságot.

Komoly összefüggések!

2023. okt. 5. 17:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!