Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A kommentelés jó terep arra,...

A kommentelés jó terep arra, hogy gyakorold hogyan reagálnak az emberek a különbözőképpen megfogalmazott véleményedre?

Figyelt kérdés
Többször jártam úgy, hogy bár a mondanivalóm lényege ugyanaz maradt, de a rövid, velős válaszom szinte 0% támogatást kapott, de ha kicsit kifejtettem az álláspontomat és átgondoltabban írtam le, amit közvetíteni akartam akkor felpontoztak, ebből azt szűrtem le, hogy átment az üzenet.
2023. okt. 1. 11:15
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván, ha nem fejted ki teljesen akkor nem biztos, hogy mindenki más érteni fogja rajtad kívül, hogy mit szerettél volna mondani. Illetve az is benne van, hogy esetlegesen félre értik az emberek.
2023. okt. 1. 11:17
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát én itt nem feltétlenül adnék a válaszolók véleményére teljes mértékben.

Nekem úgy tűnik, hogy sok embernek csak a szája nagy itt, de valójában meg a 4 fal között éli mindennapjait és semmi élettapasztalata sincsen. És akkor még nem is említettem a mentális betegeket. Mert valljuk be, aki non-stop ide írogat, annál valami nagyon nincs rendben.

2023. okt. 1. 11:40
 3/4 anonim ***** válasza:

Nem tagadom, velem is megesett, hogy ugyanahhoz a kérdéshez többször írtam választ, némi időeltolódással és nem is feltétlenül ugyanazt a véleményt tükrözve.

Sajnos a "hasznos" és "nem hasznos" válasz nagyon félre van értve itt az oldalon. Ugyanis csak egy példa, ha valaki azt kérdezi, hogy utálod vagy szereted a telet, akkor hiába válaszolsz a kérdésre, hogy "szeretem" vagy "utálom", aki nem ért egyetveled, lepontoz, holott releváns és ezáltal hasznos a válasz. Én pl akkor pontozok le választ, ha mondjuk egy "utálom a telet"-re valaki a naposcsibe kilós árfolyamát írja mongol tugrikban, mert az nem hasznos, irreleváns infó.

A másik nagy probléma, hogy sok magyar ember, amikor megszületett, kapott egy kis kézikönyvet, hogy "magyar vagy, így frusztráltnak kell lenned, utálj mindenkit, próbálj mindenkit bántani, alázni, gyalázni" - és ezt sokan kötelező jelleggel magukra nézve érvényesnek tekintik. Aki nem ül bele a "nyomorultmagyar" és "frusztráltmagyar" sztereotípia hintájába, azzal lehet értelmes párbeszédet folytatni, de azokkal, akik kiprojektálják azt, hogy magukkal nincsenek rendben és ezért bántják a többieket, azokkal sajnos esélytelen. Ott a lepontozás sem elég, inkább a modiknak való bejelntés.

2023. okt. 1. 11:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Irónikus mert amit írsz kérdező, nálam ez gyakorlatilag fordítva zajlik mostanság. Én pont sokszor hosszú, kifejtős, részletes módon írtam. És rá kellett jöjjek, hogy sok ember nem képes se a szövegértelmezésre, se a rövidtávnál hosszabb figyelemre. Így elkezdtem megtanulni minimalistábban, lényegretörőbben kommunikálni. És ez működik is, azóta is látom. Többen elolvassák és többen egyetértenek. Csak fontos hogy minden benne legyen, és amellett próbálok minimalizmusra is törekedni. Az arány művészete.
2023. okt. 1. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!