A kommentelés jó terep arra, hogy gyakorold hogyan reagálnak az emberek a különbözőképpen megfogalmazott véleményedre?
Hát én itt nem feltétlenül adnék a válaszolók véleményére teljes mértékben.
Nekem úgy tűnik, hogy sok embernek csak a szája nagy itt, de valójában meg a 4 fal között éli mindennapjait és semmi élettapasztalata sincsen. És akkor még nem is említettem a mentális betegeket. Mert valljuk be, aki non-stop ide írogat, annál valami nagyon nincs rendben.
Nem tagadom, velem is megesett, hogy ugyanahhoz a kérdéshez többször írtam választ, némi időeltolódással és nem is feltétlenül ugyanazt a véleményt tükrözve.
Sajnos a "hasznos" és "nem hasznos" válasz nagyon félre van értve itt az oldalon. Ugyanis csak egy példa, ha valaki azt kérdezi, hogy utálod vagy szereted a telet, akkor hiába válaszolsz a kérdésre, hogy "szeretem" vagy "utálom", aki nem ért egyetveled, lepontoz, holott releváns és ezáltal hasznos a válasz. Én pl akkor pontozok le választ, ha mondjuk egy "utálom a telet"-re valaki a naposcsibe kilós árfolyamát írja mongol tugrikban, mert az nem hasznos, irreleváns infó.
A másik nagy probléma, hogy sok magyar ember, amikor megszületett, kapott egy kis kézikönyvet, hogy "magyar vagy, így frusztráltnak kell lenned, utálj mindenkit, próbálj mindenkit bántani, alázni, gyalázni" - és ezt sokan kötelező jelleggel magukra nézve érvényesnek tekintik. Aki nem ül bele a "nyomorultmagyar" és "frusztráltmagyar" sztereotípia hintájába, azzal lehet értelmes párbeszédet folytatni, de azokkal, akik kiprojektálják azt, hogy magukkal nincsenek rendben és ezért bántják a többieket, azokkal sajnos esélytelen. Ott a lepontozás sem elég, inkább a modiknak való bejelntés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!