Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Ha apámnak kék a szeme, szőke...

Ha apámnak kék a szeme, szőke a haja, akkor az azt jelenti, hogy van benne német/germán vér?

Figyelt kérdés
Az anyja egyébként szintén szőke, kék szemmel, és neki nem magyar vezetékneve van, de nem is hangzik annyira németesen.
2023. szept. 30. 21:38
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. szept. 30. 21:48
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. szept. 30. 21:49
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

Felhívom a figyelmedet, hogy a szlávokra szintén a szöke haj, kék szem jellemzö, meg még más népcsoportokra is.

Szóval egyáltalán nem jelent semmiféle germán eredetet

2023. szept. 30. 21:56
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Az óceániai egyes törzseknél is van szőke haj és barna bőr.
2023. szept. 30. 21:58
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg kb a teljes skandináv régióban is.
2023. szept. 30. 22:01
 6/8 A kérdező kommentje:
5-igen, de a skandinávok is germánok (a finneket kivéve).
2023. szept. 30. 22:24
 7/8 anonim ***** válasza:
Inkább a családfát érdemes kutatni. Szőke haj és kék szem nagyon sok európai népnél előfordul, a magyar génállományban is benne van, de kis százalékban még Dél-Európában is. Amúgy valahol olvastam, hogy a magyarok kábé kétharmadának vannak német ősei is, tehát nálad is kábé ennyi az esélye. Bennem van német vér, de nem túl sok, én sötét hajú és szemű vagyok, nagyon világos bőrrel. Az északi jelleg valamennyire látszik, de a dél-európai is, sok mással egyetemben. Leginkább ú.n. dinári típus vagyok.
2023. okt. 10. 20:46
 8/8 anonim ***** válasza:
52%
6-os: A finnek nem skandináv nép, hanem finnugor. Az észak-európai és a skandináv nem szinonimák, a lappok se skandinávok.
2023. okt. 10. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!