Ha örülök és jól esik, ha bókolnak vagy dicsérnek, az egészséges, normális dolog?
Figyelt kérdés
Vagy ez utal valamiféle komplexusra?
Mert úgy eléggé jól szokott esni és sokszor úgy érzem, hogy szomjazom, hogy hadd kapjak még elismerő szavakat.
Ezért nem teszek meg többet, mint amúgy is, csak mindig várom, hogy "na, valakinek feltűnik milyen jól csináltam"?
Miért lehet ez? Ez még a normál keretben van vagy ez beteges?
2023. szept. 29. 21:57
1/3 anonim válasza:
Ha csak szimplán örülsz, az oké. Viszont, ha már szomjazol rá, az már nincs rendben. Gyerekként szüleidtől hányszor kaptál dícséretet, elismerést? Sokszor vagy kevésszer, vagy egyáltalán nem?
2/3 anonim válasza:
Nekem is jól esik, mostanában gyakran bókolnak ez emberek és kifejezik az elismerésüket. (Sokat fejlődtem, külsőre stb.) és ennek kapcsán.
3/3 anonim válasza:
Szerintem nagyon érdekes az, hogyha valaki rosszúl tűri, kellemetlen számára a dicséret, elismerés, az önbizalomhiányt jelez. De ha valaki a másik végleten van, és állandóan mások elismerésére, dicséretére vágyik az is önbizalomhiányos. Vagyis csak akkor nincs önbizalomhiányunk, ha kicsit örülve, semlegesen tudunk viszonyulni a dicsérethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!