Egészséges embereknek idegesítő hallgatni hogy másoknak meg minden bajuk van?
Tudjátok vannak azok a típusú emberek akik úgy öregszenek meg hogy egész életükben a legdurvább betegség amit néha elkaptak az egy-két megfázás volt.
Függetlenül attól hogy cigizett egész életében vagy egészségesen élt, ők sosem betegek, nem fáj semmi nekik, nem híznak el, nem kopaszodnak stb.
Míg mások gyakorlatilag már 25-30 éves korukban elkezdik hogy itt fáj, ott fáj.
Ha hozzám közelálló panaszkodik annak megértem a helyzetét és próbálok hasznos tanácsot adni, vagy megnyugtatni. Idegenek nem igazán szoktak nekem panaszkodni, bár ha ettől könnyebb nekik hát meghallgatom őket.
Semmiképpen sem idegesít, kivéve ha valaki sajnálja magát és nem akar tenni ellene, ha pl lenne rá megoldás.
Nekem is volt egy kolléganőm aki már 35 évesen a halálán volt. Aztán rájött, hogyha az ügyfeleknek elmondja a nyűgjét baját akkor arról szívesen beszélgetnek vele (addig sem kell mást csinálnia amíg ott van előtte). Egyik nap a hétvégi ételmérgezését beszélte de úgy mindenkinek. (Gondolj bele amikor már aznap 25x hallod ugyanazt ugyanúgy..) Utánna elkezdett minden féle fajta nyűgje baja lenni (vagy igaz volt vagy sem) és csak arról tudott beszélni mindig mindenkinek. Minden napra akadt egy új baja.
Ha szóvá tetted, hogy a 70 évesek fő témája mindig a betegségek, orvosok, gyógyszerek akkor pedig “Mit képzelsz te magadról”. Mióta ezt hallgattam 1 évig minden nap (naponta tényleg minimum 25x ugyanazt) azóta minden bajom van az ilyen emberektől.
Egyébként miért zavaró? Meg miért kellene várnom 60 éves koromig, hogy megemlítsem, hogy rosszul vagyok, vagy fáj valamim, vagy valamit nem ehetek?
Mennyire kell frusztráltnak lenni ahhoz, hogy ez zavaró legyen?
Ennyi erővel a többségnek az a zavaró, ha az egészséges lényegében felvág azzal, hogy ő az. Alig van egészséges ember, ha van egyáltalán és nem arról van szó, hogy jobban megszokta a bajait (mi is megszokjuk), meg izél elmenni orvoshoz.
1
Szerintem ilyenkor senkinek se kell "tanács". Csak kussban meghallgatni és következő téma.
Igen, engem idegesít.
Attól még, hogy egészséges vagyok, nekem is vannak problémáim, de én sem traktálom ezeket a környezetemre, mert tudom, hogy nem érdekel senkit.
Ugyanígy én sem vagyok kíváncsi a mások hisztijére.
Gondolom igen. Nekem beteg emberként is idegesítő hallgatni más bajait. Sokan mintha versenyt csinálnának belőle, überelni akarják a másikat, hogy ők a legbetegebbek. Pl az egyik mondja hogy fáj a térde, rögtön mondja a másik hogy neki már 2 térdműtétje volt, bekapcsolódik a harmadik, akinek 3 térdműtétje, bütyök műtétje és gerincműtétje is volt már. Nah? Van aki túltesz rajta?
Vagy; xy szívbeteg 20 évesen. Megszólal valaki; az semmi, az én apámnak infarktusa is volt már 120 évesen. (nem is zavarja a 100 év korkülönbség, apjok a betegebb!!!!)
Aki erős, egészséges, annak a tűrőképessége is nagyobb.
Ettől még nem biztos hogy fog segíteni, ehhez humánus lelkület is szükséges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!