Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Egyes emberek miért bolondulna...

Egyes emberek miért bolondulnak bele az időjárásba?

Figyelt kérdés
Naponta látom, hogy akárcsak a focidrukkerek egyes meteorológiai poszt alatt anyázzák, szidják egymást, mintha bármelyik ember is tehetne arról, hogy épp egy adott időjárási helyzet beragad hosszabb időre és nem billen ki, mint most a szeptemberi nyár. Nincs már kínzó hőség, de nappal igazi meleg nyár van, mi ezzel a baj? Látom, hogy sok ember írja, hogy végre megérkezhetne már az ősz és a hideg. Abban mi a jó ha már el kell kezdeni fűteni és esik, fúj a szél? Értem én, hogy évszakok jönnek-mennek és legyen évszakhoz illő idő, de azért ebben a drága világban senkinek se hiányzik, hogy befűtsön és energiát pocsékoljon.

2023. szept. 28. 20:18
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Én sem szidom azt, aki szereti a meleget. Én nem annyira. Nem zavar, ha fel kell öltözni, és fűteni kell. A klímaváltozás pedig valós probléma, a túlnépesedéssel egyetemben. Egyre kevesebb a gazdálkodásra alkalmas terület a csapadékmentes hőség miatt, az édesvíz is egyre kevesebb. Egyre több emberre. Dédapám anno aggodalommal teli hangon mondta, hogy "Gyerekek, vigyázzatok, mert egyszer eljön az idő, hogy már majd még a vízért is fizetni kell!" mondjuk ezt csak mesélte nagyapám, de valid. És valóban, nem csak a szolgáltatást fizeted, ami a vízmű és a csatorna felé történik.
2023. szept. 28. 20:52
 12/26 anonim ***** válasza:
100%

Mi a jó abban, hogy még mindig legalább napi pár órát járatni kell a klímát és több óra szobafogságban van az ember, ha nem akar ROSSZUL LENNI ????

(Egyébként szinte biztos vagyok benne, hogy jövőre magasabb lesz a villany-átalányom a szeptemberi nyár miatt. Február elején van a leolvasás, majd november környékén fogok ránézni a villanyórára, ilyenkor még felesleges, de tuti nem fogok örülni annak, amit látok.)

"pestiek (...) sülnek meg"

Ebben van valami.

Most szabi alatt elutaztam hegyesebb területre, községbe.

Hát ott reggel kellemes hideg volt, este is kellett a pulcsi, konkrétan amikor ment le a nap, már kellett a pulcsi, a szállás épülete kellemesen hűvös volt, végre nem volt melegem a paplan alatt.

Bár a legmelegebb órákban ott is egyik nap behúzódtam a szállásra, a másik nap nem, de sok folyadék kellett és vízparton ülve/fekve vagy 20-30-assal több volt a pulzusom, mint szokott (ezt csak arra írom, hogy k melegem volt).

2023. szept. 28. 20:53
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként Kérdező, még a fűtés miatti panaszkodást értem, mert pénz. Bár sokan lakunk olyan helyen, ahol hűteni KELL, tehát mi nem járunk jól.

Nade azt összehasonlítani, hogy egy helyett 2-3 réteg ruha kell rád azzal, hogy más most gyenge, szédeleg, esetleg olykor az összeesés határára kerül, hááát....

Metionin

Nem feltétlen.

Én nem tartom magam kiakadósnak, de a meleg kvázi az ősi ellenségem és őszintén rengeteg Időkép-poszt alá írtam.

Egyébként meg általában a kiakadókat szidom, de ez a mostani meleg nálam minden határon túlmegy.

2023. szept. 28. 21:00
 14/26 A kérdező kommentje:
És májusban mikor írjátok, hogy sose lesz nyár? Mert ilyen is van, hogy májusban még fűteni kell és elmarad a nyár blabla :) Aztán mindig olyan nyár jön, hogy állandóan rendelik a hőségriadókat, mert 35-40 fok van napokig.
2023. szept. 28. 21:04
 15/26 anonim ***** válasza:
100%

5-ös

12-13 vagyok.

Igen, szerintem azért jött.

Sokan a depresszióval, élettelenséggel, rossz kedvvel azonosítják a hűvös, borongós időt.

Közben egyébként minden időjárási körülmények között ki lehet mozdulni.

A munkahelyemen is hallgatom, hogy a mostani hőség milyen kellemes, "ki kell élvezni", és amint picit beborul, húúúú de szomorú az idő.

Közben elindulok munka után szabad téri erősítésre, a bicajról leszállva megszédülök a melegtől, erősítésen gyenge vagyok, szívem lépten-nyomon kiugrik a helyéről, és mivel szeptember van, hazafelé bicaj már picit jobb.

Annyira benne van a magyar emberben (biztos más népekben is, DE NEM MINDEGYIKBEN), hogy a "jó idő" a napsütés k meleggel és ha nincs "jó idő", akkor "bekuckózunk", nehogy "megfázzunk".

De a télen 25-27 fokra fűtött lakásokkal, irodákkal, a jó alaposan befűtött boltokkal, tömegközlekedési eszközökkel is sokat ártanak az emberek hőérzetének a bekuckózási kultúrával együtt.

Igenis télen csak 20-22 fokra fűteni (éjjel 18-20-ra), páróránként KIszellőztetni, bukóra nyitott ablakot tavaszig elfelejteni, villamost, helyi buszt NEM fűteni és napi szinten a szabadban sétálni, sétálva találkozni másokkal, beszélgetni, játszani a gyerekkel, ugyanúgy kint futni, ha nem csúszik, bicajozni, mint más évszakokban, ugyanúgy túrázni. (Gyerekem nincs, de a többit én magam mind csinálom. Az alapos szellőztetést is. ;))

Mindjárt helyreállna az emberek hőérzete és nem az árnyékban 27 fok (napon milyen is a hőérzet ilyenkor????) lenne a "jó idő" napsütéssel.

2023. szept. 28. 21:09
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

14

Azt nem mi írjuk.

Főleg, akinek a szervezete tényleg nem bírja a meleget, mert a tavaszi melegek azok, amikhez abszolút nem vagyunk hozzászokva. Emlékszem egy jelenetre, hogy megyek be a kisboltba és ahogy megálltam, konkrétan majdnem összecsuklottam.

Szóval biztosan nem mi írjuk. ;)

Egyébként nem vagyok egy nagy télszerető se, a szabadidőnket lámpafénynél töltjük, nincs lomb a fákon és ezért minden szürke színű (a télikabátok is szürkék vagy feketék), a karácsony pedig nagyon sokunknak egy évről-évre visszatérő trauma, viszont ez a szeptemberi pusztulat elintézte nyáron, hogy ezúttal szélsőségesen várjam a telet.

2023. szept. 28. 21:13
 17/26 anonim ***** válasza:
86%
Én szeretem a májusi esőt, meg a hűvöst. Nem ég le a virág már még beporzás előtt a fáról, a szélsőséges hőingadozás nem veri le a termést, nem kis csoffadt szrok teremnek. Gyűjtöttük az esővizet és nem kellett csapról annyit pótolni a locsoláshoz. Volt szöcske meg szitakötő, nem csak légy, meg darázs meg szúnyog. Bocs, hogy itt ökoharcoskodok, de mindig elszörnyedek. Na, nem facebookon élem ki a csalódottságomat, de a fszom, hogy a napi 2 locsolás úgy megcseszi a vízdíjamat, hogy a hajam eldobom. Mondjuk nálam zöld kert van, termő és díszfák, bokros gyümölcs, sok virág.. A szomszéd portája meg telibe beton, csak úgy nyomja a meleget, minden ablaka mellett klíma. Nem érthetem.
2023. szept. 28. 21:25
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

"És májusban mikor írjátok"

Kik azok a 'ti'?

2023. szept. 28. 21:35
 19/26 A kérdező kommentje:
Le fog állni a golf-áramlat hamarosan, majd fázhattok még sokat :)
2023. szept. 28. 22:56
 20/26 anonim ***** válasza:
85%

én is várom már a hétvégét, a lehűlést. a telet meg még jobban

a nyarat a legkevésbé sem.... el is törölném.

miért?

mert a tél ellen tudok védekezni pl. fűtés, ablakok bezárva, meleg ruha, meleg fürdő

a nyár ellen hogyan védekezzek, ha nincs légkondim? mert nincs rá fél millám plusz az áramdíj.... ventillátorral meg jégkockával..? nagy segítség lol

+ télen jól alszom, mert nincs tele az orrom az allergiás dolgokkal

+ sokkal jobban lehet öltözködni nőként hidegebb időben, sokkal változatosabban, elegánsan, stílusosan

+ sokkal jobban lehet sminkelni hidegebb időben, nyáron gyakorlatilag lehetetlen, örülök, ha nem olvad le rólam a púder

+ jókat lehet sütni, főzni hidegebb időben. nyáron a panelban egy rémálom a vasárnapi ebéd elkészítése

+ kevesebb a hajléktalan/fura fazon az utcákon télen (nyáron telis tele vannak az utcák/parkok/közterületek)

soroljam még? :D

2023. szept. 28. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!