Mit jelent az a szimbólum, amit többen szoktak mutatni: a mutatóujj és a középső ujj V alakot formál, a többi ujj a tenyérbe hajtva és a kézhát a másik ember felé néz?
Ha magad felé fordítva a kezed mutatod a középső és mutató ujjaddal a "V"-t, az Angliában, illetve Nagy-Britanniában valami elképesztő szemtelenség és pofátlanság.
Az egész onnan ered, hogy amikor az angol-francia háborúban a franciák megtámadtak egy angolok által lakott várat, megfenyegették a vár védőit, hogy amint beveszik a várat, az összes azt védő angol íjásznak levágják az íjfeszítő ujját - a mutató és a középső ujjukat. A várat aztán az angolok sikeresen megvédték, és a visszavonuló franciáknak gyúnyosan mutogatták megmaradt íjfeszítő ujjaikat.
Állítólag ebből alakult ki később az egész Európára (mármint a kontinensre) jellemző "középső ujj" mutogatás is, de ezt elég nehéz bizonyítani.
#1. Nem arra gondolok. Tudom, hogy Te melyikre gondolsz. Az a Victory, győzelem jele.
De abban a tenyér fordul a többi ember felé.
Tehát én ennek a fordított verziójára vagyok kíváncsi. Mindjárt keresek fotót.
#6. Bocs, megint írtam közben.
De még várom az értelmezéseket.
Érdekeseket írtatok.
#8. Tényleg jelenti azt is! :)
De én erről még... hogy is mondjam... szóval nincs ezeknél még vulgárisabb jelentése is?
Hasonlóan durva, mint a középső ujj mutatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!