Ha megtehetened, hogy 2 havonta osszegyulik 1 millio 200ezer ft es felretenned a 80 %-at, mert akkor kell felretenni, amikor van, vagy pedig mennel utazni, vasarolnal stb ?
Haz vasarlas a celom vagy lakast akarok venni majd jovore. 34 eves vagyok. Hazi apolokekent dolgozom Ausztriaban. 8 eve dolgozom kint es mar osszegyujt 25 millio ft-om. Es elgondolkoztam, hogy masok elnek, meg utaznak ide-oda. Veszbek mindent, beulnek jobbnal jobb helyekre stb... en meg mar evek ota a fizetesem 80%-at elrakom, jelenleg allampapirban van, de ezt most mindegy;)
A fizetesem 20 %-a sem rossz. De nekem csak itthon van kiadasom. Itthon szoktam vasarolgatni elelmiszert anyumnak, adok neki penzt is. Ausztriaban nincs kiadasom, van szallas, kaja.
Nem tennetek meg a helyemben, hogy kivesztek 1 milliot es utaztok? :)
Komolyan ezen gondolkozom par honapja... csak akkor mindig eszembe jut, hogy annyival kevesebb marad.
Vagy rosszul gondolkozom?
Rögtön máshogy szól a kérdés, ha kontextust is adsz neki. Van az a szatíra kép, hogy a halott ember "szelleme" két bőröndnyi pénzzel indul a végső nyughelye felé, és a kapuban rászólnak, hogy az itt marad. Vagyis hiába halmozod fel a pénzed és robotolsz egy életen át, ha a végén azt veszed észre, hogy végül semmit nem tudnál belőle kiélvezni.
A morbidabb nézőpont, hogy most mindent pénzt visszafogsz (mert addig kell félrerakni míg van miből), minden nem alapvető szükségletet ignorálsz, majd jön egy hirtelen halál és az egész értelmét vesztette egy jövőbeli ideális életkép kergetése miatt, amit a jelenben szigorúan megvontál magadtól.
És ez nem egyenlő azzal, hogy mostantól elvered a fizetést ahogy megkapod, mert YOLO. Ha évi 3 milliót félre tudsz rakni, abból 1 milliót egyszer-egyszer felhasználni nem bűnös gondolat. Fogsz még eleget dolgozni érte.
"Nem tennetek meg a helyemben, hogy kivesztek 1 milliot es utaztok? :)"
Én idén ezt megtettem (860 ezer + költő), pedig jóval kevesebbet keresek havi szinten, mint te. Párommal külföldre utaztunk nyaralni, hogy valóra váltsuk az álmomat.
Hidd el, megérte. Nem érsz azzal semmit, ha csak gyűjtögetsz, de nem élvezed ki a pénz adta lehetőségeket.
Kérdező, egyébként hova szeretnél utazni?
Mert egymillió nem kis költőpénz utazásra, kb a harmadából-feléből is ki tudsz hozni nem gyenge utazást Európában.
és nyilván, ha házat akarsz majd venni, minden cent kelleni fog, ugyanakkor nem azon a párszázezren fog múlni mégsem. Íyis-úgyis hitelt kell felvegyél mellé, ott meg ez nem tétel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!