Miért van manapság ennyi hitegetős ember?
Elkezdtem házat felújítani ,és azt tapasztaltam hogy tisztelet a kivételnek ,de minden szaki csak hiteget. Többször előfordult mostanság hogy megbeszélünk egy munkát ,aztán úgy alakítom a dolgaim hogy pénzem is legyen és rá is érjek kiveszem a szabim még az időjárást és az ünnepnapokat is számításba veszem , meg ha anyag kell tudjunk hozni stb.. ,És mikor hívom a muksót ,hogy jövőhéten akkor jösz??
Akkor hülyébbnél hülyébb válaszokat kapok... (Az itt leírtak 100%-ig megtörtént telefonbeszélgetések)
Idézek pár emlékezetesebbet: -Akkor jövőhéten jösz??
(Kőműves)-Bocs nem tudok Taxizok Münchenben!
(Gázszerelő)-Akkor jövőhéten jösz?? - Ú Bocs nem tudok... A macskám megfázott.
(Kertész)-Akkor jövőhéten jösz?? - Nemtudok elvállaltunk egy munkát Debrecenben!
(10-ből 9.ált) -Akkor jövőhéten jösz?? - Ú bocs most lebetegedtem.
(redőnyös)-Akkor jövőhéten jösz?? - Ú bocs kimentem Angliába.
(Vízvezeték szerelő)-Akkor jövőhéten jösz?? - Ú bocs lehet nem tudok menni ,esik az eső! (Dehát egy kádat kéne berakni a fürdőszobába!) "Bocs nem tudokmenni ha esik..
Elszaladgáltam vagy 15000 km et. Nincs mese a kocsiba nem halogathatom tovább már le kell cserélnem az olajat is!(Fél órás munka sokat mondok... )
Három szervízbe voltam ma! Ott is csak hitegettek. "Most nem jó.. Jöjjek vissza 3 hét múlva..televagyunk...stb. Felhívom az utolsó mencsváram egy mini garázsos kiscsákót. -Mondom neki a telefonba olajat tudsz cserélni a héten s.o.s?
Erre Ő meglepődik ,majd közli hogy Ő már nem szerelő.. Ő ételkiszállító!!!
Most mindent magának kell az embernek megcsinálni ,hiába fizetne érte? Vízt ,gázt ,villanyt ,fűtést ,autót , burkolást ,falazást? stb?
Vagy mi van itt már?? ,Vagy ez csak velem fordul elő?
Nálunk is volt ilyen. Egyszer vizszerelő csinálta ezt. Kb 5ször beszéltem vele időpontot egy csap cserére. Rohantam haza munkából, akkor még covid előtti időszak volt, semmi home office. Még külön hétvégén a páromtól is haza mentem , mert az beszéltünk, hogy jön. Még az is elintéztem, hogy nálam kp. Mindig a megbeszélt időpontban mondta le. Utána nem kerestem. Ami rohadt furcsa volt, az az , hogy még fotót küldött a csapról ,hogy vett egyet és ez jó lesz-e?! Halljak meg ha értem ezt.
Volt, hogy gázszerelőt hívtunk , egesznap vártuk, majd amikor felhívtuk a megbeszélt időpontban , azt mondta ,hogy járt nálunk és senki nem volt ott. Nagymamám nyugdíjas és egesznap otthon volt, még anyukám is. Sőt ki is ment körbe nézni , hogy hátha látja őket.
Egyszer egy taxis is panaszkodott, hogy megkérte a szomszédját valami szaki munkára , aki szintén többször lemondta meg helyette más munkákat vállalt és a taxis se értette, hogy nem ingyen kérte a munkát és fizetett volna érte.
Meg azért arról se feledkezzünk meg hogy ezek az emberek általában nem a társadalom krémjei. Szakmunkás iskola, és ennek mindig is megvolt a pejoratív jelentése, és nem véletlenül. Én ismertem sok ilyen szakmukás sulis formát, a többség ilyen nagyhangú hőbörgő balhés verekedős nyíltan drogozós szakadt autót üvöltető utcán gangelő ordítva röhögős kocsmában óbégatós proli hülyegyerek volt. Ezen nem tudok mit szépíteni. Ja és hazug és lehúzós, csajokat is átverős mert az az érték minél többet megb*szni aztán dicsekedni vele fűnek fának, de abból is a felét behazudva legalább. Szóval ilyen hülyegyerekektől kár is lenne korrektséget meg úgy bármit elvárni. És a csok óta hogy felverődtek az árak, most többszörösen kihasználják hogy nekik áll a világ az árak miatt. Csok miatt hatalmas lett az emberhiány, folyamat építkezések mentek, olyan legalja putris hozzánemértő emberek is már ott dolgoztak hogy nem csoda hogy rengeteg akkori ház már 0. perctől tele van hibákkal. Rohanás meg a másik.
Mondom mindezeket úgy, hogy akad pár jó, tisztességes, intelligens szaki a listámon, köztük kifejezetten fiatal is, aki nem azért végezte el pl a gáz és vízszerelés sulit mert máshova nem vették volna fel, sokkal intelligensebb ennél. Egyszerűen céltudatos volt hogy ezt akarja csinálni, és nagyon jól is keres, és nagyon jó munkát végez. Öreg szakik között is akadt pár nagyon jó, tisztességes becsületes ember.
Meg olyan is akadt akit már az árajánlat után is elküldtem a p*csába, mert teljesen hülyére vevősen akart lehúzni, tételekkel amik nem is szerepeltek, és többszörös árakkal, a megbeszélt dolgoktól eltérően. És a többség meg vhol eközött a 2 véglet között van, de megtanulták magukat okosan és tisztességesnek látszódva előadni. Innét sokszor már csak szerencse, vagy nagyobb emberismeret rutin kérdése az egész, esetleg szakmai rutin ha van neked is bele tudsz kérdezni még árajánlat környékén, és akkor kiderülhet hogy kókler-e vagy hozzáértő. De a munkamorál, hogy jönnek vagy sem, hogy dolgozik stb az sajnos már csak terepen fog kiderülni. A legjobb tényleg ha ajánlással dolgoztatsz szakikat, az a legbiztosabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!