Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A 30 éves kor tényleg egy...

A 30 éves kor tényleg egy "nagy lépcsőfok", egy amolyan "következő szint" életünkben?

Figyelt kérdés

Május 9-e óta vagyok 30 éves, és van egy (mellékesen) nagyon tanult barátom (ő 37 lesz), aki azon a véleményen van, hogy a 30 éves kor elérése egy nagy lépcsőfok/következő szint életünkben, mint írtam is feljebb.

Szerinte egy 30 éves (hím nemű) ember mindenképp férfinak számít már, bármilyen is legyen az életmódja, múltja, stb.

Viszont, én lelkileg valahogy gyereknek érzem magam, mindezek ellenére. Hogy is van ez?

2023. szept. 18. 13:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

A 30-as éveimet nem éreztem és érzem soknak, de jövőre 40 leszek és ez viszont már sok ez már vízválasztó számomra...

rippsz roppsz 50 leszek majd lassan kampó

2023. szept. 18. 15:38
 12/19 anonim ***** válasza:
100%
A nők szoktak bepánikolni minden kerek évszámnál, mivel nemrégen még tizenévesek, ill. huszonévesek voltak, most pedig elérkeztek a rettegett 30-as évszámhoz ami nemrégen még oly távolinak tűnt.
2023. szept. 18. 15:44
 13/19 anonim ***** válasza:

7 éves fordulópontokban jobban hiszek, te is inkább azt keresd miben tudsz jobban hinni, ha neked speciel 30-nál nem változott semmi akkor ne is kutasd hogy miért nem. Nálam 28-nál konkrétan eltört valami és nem is vettem észre, utólag belegondolva borzalmas. Ugyanazt erőltettem mint 21-től 28-ig és egyre kevesbé működött. 31-33 körül omlott össze teljesen a rendszer és 35-re azaz mostanra sikerült talpra állni belőle. Mostanában érzem azt is hogy valami egészen más kezdődött. Szóval, ebben, a 30-as csak egy érdekes epizód, egy kerek szám, egy na, ilyen is volt.

Nem igazán emlékszem mit csináltam aznap, és hasonlók. Az biztos, hogy elég mélyen voltam abban az időszakban, leginkább a 28 éves koromban "átaludt" fordulat miatt. Ami ezután következett, az viszont minden addigit alulmúlt, szóval sajnos tényleg semmi emlékezetes nincs abban hogy voltam 30 éves is.

A számtól sem ijedtem meg, a 25 számomra sokkal ijesztőbb. Pont egy negyede egy nagyon hosszúnak mondott életnek.

2023. szept. 18. 15:44
 14/19 anonim ***** válasza:
48%
Azért a 25 éves emberi szervezet még sokmindenre kéoes és nagyon erős..
2023. szept. 18. 15:47
 15/19 anonim ***** válasza:
Igen, viszont 4x25 az 100 év, azaz 100% föld alatt...
2023. szept. 18. 15:50
 16/19 anonim ***** válasza:
63%

Sajnos a 30. év az amikor már mérleget szoktak vonni az emberek a kortársaikhoz viszonyítva, hogy ki és mit ért el eddig és hol tart az életében.

Amikor elmegy a legközelebbi osztálytalálkozóra, ott is minden erről szól, hogy kinek mekkora családja, van, mekkora lakása vagy háza, hány autója és hová jártak nyaralni.

30 évesen már nem lehet másokra kenni, ha valaki semmit sem ért el.

Azután pár év és jön a negyven...és kezd felgyorsulni az idő.

2023. szept. 18. 15:51
 17/19 anonim ***** válasza:
44%
De értem mire gondolsz, nekem kollégám mondogatta hogy 30 fölött elkezd hanyatlani a test. Vagy genetikailag vagyok szerencsés vagy csak bepánikoltam és kímélem magam de kop-kop, nem látok jelentős (negatív) változást mondjuk a 25-öshöz képest. Vannak dolgok amiket nem bírok, pl. egy helyben, bezárva ülni órákat, de ezt se fizikai romláshoz kötném. Nem kell minden sz*rt megenni ami elénk kerül, mindenhová elmenni ahová hívnak vagy küldenek, be kell iktatni egészséges rutinokat... kb. ennyi a titok. Egyszerűen hangzik de elég nehéz, tudom.
2023. szept. 18. 15:54
 18/19 anonim ***** válasza:

15

2 x 30 is sokunknak a föld alatt.

Amilyen egészségi állapotban most vagyok és pláne az összes általam ismert felmenő volt 50 éves korára, kb az 50-et se akarom megélni.

17

Mire gondolsz pontosan? És miért ítélkezel látatlanban? ;)

2023. szept. 18. 16:36
 19/19 anonim ***** válasza:
Ez szomorú, sajnálom.
2023. szept. 18. 17:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!