Kinek milyen tapasztalata van a pszichológusokkal?
"Külső nézőpontot nem csak pszichológustól lehet kapni, és egy pszichológus sem lát téged minden helyzetben, sőt, az lekorlátozódik mondjuk arra a heti egy órára a rendelőben."
Falat építeni sem csak a kőműves tud, ráadásul elkér érte egy vagyont, és csak akkor csinálja, amikor nálad van.
"Te pszichológus vagy egyébként?"
Nem. Szoftverfejlesztő vagyok.
"Egzakt (falépítés) és nem egzakt (emberek érzései, gondolatai) összehasonlítani nem lehet"
Dehogynem, de nem is ez a lényeg.
Azt állítottad, hogy a pszichológus olyat csinál, amit az egy nem pszichológus átlagember is meg tud csinálni. Én erre mondtam azt, hogy ez pontosan így van, mert szó szerint minden szakmára teljesül ez az állítás.
Pl a háziorvos mit csinál? Beszélget veled 15 percet, 3 mérés és 5 kérdés alapján felállít egy diagnózist, és vagy felír egy gyógyszert, vagy továbbküld egy irányba. Ezt bárki más is meg tudja csinálni. Annyi a különbség, hogy neki van egy csomó extra ismerete hozzád képest, és ezért jobban csinálja.
De ez túl egzakt? Tanár? Bárki el tudja olvasni a matek könyvet, akkor minek képzünk tanárokat? Tök pénzkidobás...
"tipikus kulcs szavai voltak, amik pszichopatára jellemzőek"
Például?
"Azt állítottad, hogy a pszichológus olyat csinál, amit az egy nem pszichológus átlagember is meg tud csinálni"
Itt hibádzik az egész mondanivalód. Én ilyet nem állítottam sehol, ezt te olvastad bele.
"a népszerűnek számító véleménnyel ellentétben a pszichológus nem egy mindent látó és mindent tudó emberfeletti lény."
Hát akkor végső soron egyetértünk, csak az előző hozzászólásból nekem marhára nem ez jött át.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!