A fiatalokat nem érdekli a történelem és más kultúra?
Ez kicsit a ,,de a mai fiatalság" típusú kérdésnek tűnik.
Szerintem ugyanannyira érdekli a fiatalokat mint az időseket. Engem pl halálra lehetne untatni a random festménnyekkel, versekkel és népdalokkal mert abszolút nem érdekel. Ugyanakkor érdekelnek a különböző népek történetei és építészete.
Én mondjuk 27 vagyok és sosem érdekelt. Semmi haszna nem volt a történelem óráknak.
Le lehetne rövidíteni a tananyagot és tényleg csak az értelmesebb, fontosabb eseményeket megtanulni. Nem napra pontosan minden seggvakarását bemagolni a rég kihalt népeknek. A másik; nem kéne magyarosítani a történelmi személyek neveit.
Emlékszek hogy amikor elkeztünk történelmet tanulni sokan azt hitték hogy magyarokról tanulunk, mert magyar nevük van. Nem tudta megmagyarázni a tanár hogy miért magyar a neve xy-nak, ha nem magyar.
Hagyjuk már a fiatalokat! Komolyan nincs jobb dolgotok, mint mindig elővenni valamit a megkeseredett életetekből, aztán ráfogni, hogy ez is a fiatalok hibája.
Tényleg, amilyen a hal feje, olyan a teste. Komolyan olyan a nép, mint a vezető. És vica versa. Az is állandóan mást okol, ha valami szar. Soros, meg Brüsszel.
Ti meg a fiatalokat.
Aztán csodálkoztok, miért tartunk itt. Ébredjetek már fel, és foglalkozzatok magatokkal!
37 vagyok, sose érdekelt a történelem különösebben.
26 vagyok és engem csak részben érdekelnek ezek a témák pl a kutya-ember, bármilyen állat-ember kapcsolat evolúciójával kapcsolatos anyagok érdekesek számomra vagy a nomád, állattartó népek kultúrájára is kíváncsi vagyok, de a többi rész nem nagyon fog meg a történelemből.
Biztos más közegben élek, de a környezetemben rengeteg idősebb ember is van, akit egyáltalán nem érdekel a történelem vagy a többi kultúra.
30 vagyok, nem igazán fiatal, de nem is volt még régen.
De, érdekel, csak nem olyan töménységben és az adatokra fókuszálva, ahogyan az a magyar oktatási rendszerben szerepel.
Full reálos vagyok, szabadidőmben is "reál" dolgok érdekelnek.
Így a gimiben egy kényszeredett magolás alakult ki nálam és hosszú távon nem maradt meg semmi sem.
Idegen kultúrák is érdekelnek, de nem a régi irodalmi műveik és nem egy-egy pl település évszámai, története aprólékosan.
Hanem az ételei, életmódja, nemzeti ünnepei, hagyományai röviden, tömören.
Sokmindenben térek el az átlagembertől, de szerintem ebben pont nem feltétlen.
Amúgy én is mai fiatalság-szidásnak érzem a kérdést.
#14:
Miért veszed ennyire magadra?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!