Miért van ma olyan sok ,kommunizmussal szimpatizáló fiatal ? Egyre több ilyen ismerősöm akad. Nem tanultak erről semmit??
"#15 gci pont erre van az állam! csakis és kizárólag ezért létezik az állam!! miről beszélünk?
azért jött létre MINDEN, hogy megkönnyítse az emberek életét, ti meg a gladiátorharcnak örültök. párszáz év múlva erre a mentalitásra néznek majd vissza az emberek, és fogják majd a fejüket hogy mégis mi a f-sz volt ez???"
Köszönöm, de én felnőtt ember vagyok, nem igénylem, hogy az állam apám helyett apám legyen. Az szerintem nagyon naiv feltételezés, hogy az állam azért létezik, hogy könnyebb legyen az életünk (ideális esetben ez jó is lehet, de a valóságban élünk). Nekem inkább tűnik úgy, hogy a kontroll miatt létezik állam, vö szoci korban megkapta a proli a kényelmes életet (kádárkocka, Trabant, évi 1 hét Balaton a SZOT üdülőben, sörvirslis majális), cserébe kuss volt a neve.
"Anno mindenki csurgó nyállal bámulta a dollár bolt kirakatában a Milka csokit,meg egy nyugati autót úgy lestek,mint ma egy űrhajót,mindenki az NSZK-ba akart menni dolgozni,stb."
Jobb is volt, amikor nem jutottak az emberek a nyugati szeméthez!!!
Most minden van és rengeteg a beteg ember, cukorbeteg, depressziós, elhízott, hajléktalan stb stb.
De a fő, hogy lehet zabálni a Milka csokit, ugye?! :)
És igen, az állam azért van, hogy gondoskodjon az állampolgárairól és ne az általuk megtermelt javakat lopja el !!!!!!!!!!!!!!!
Gondolom, hogy akinek xar volt a kommunizmusban, az most jól él, mert szabadon lophat és kizsákmányolhat mindenkit.
Becsületes embernek jó volt a kommunizmusban és tudott haladni, de főleg: élni.
És nem mindenkinek jelenti az élet a nyugati mocsok elérhetőségét...
Ja, csak a Milka csokit is egyre kevesebben tudják megfizetni...
Van ma minden, csupán csak az életedet és a lelkedet kell adnod érte..!
Meg mi az, hogy munkaidőkeret?!
Hogy ma akár hónapokig kizsigerelhetnek valakit, aki sosem látja a családját, aztán majd utólag majd kifizetik, majd egyszer.
Ez mi, ha nem rabszolgaság?!
A szocializmusban mindenkinek jutott ideje a családjára is és akkor is, ha csak egy egyszerű melós volt.
Akkor valahogy jobban tisztelték az embert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!