Mit szóltok, jön az ősz. Szeretitek?
Már szeptember 1-vel beköszöntött az ősz, csak szólok. :)
Nekem nem a kedvenc évszakom az ősz.
Kérdés: Mit szóltok, jön az ősz. Szeretitek?
Próbálom szétbontani részekre és úgy válaszolni.
-Mit szólok? Szóhoz sem jutok. De komolyra fordítva: semmi meglepő nincs benne, hogy a nyár után az ősz következik így van évmilliók óta.
-Szeretem-e? Nem a kedvencem, van, amit szeretek benne, van amit nem, de sajnos ez "csomagban" van, nem tudom szétválogatni.
Az ősz színeit szeretem, a hűvösebb időhöz tudok alkalmazkodni, bár én kimondottan tavasz és nyáepárti vagyok. Ami deprimál kicsit az őszben az az irányvétel. Egy időzített hanyatlás, pusztulás, egyre rövidebbek a nappalok, egyre kevesebbet láthatom a napsütést, egyre hidegebb van, ezek számomra, mint tavasz szülöttének, nem kedvezőek élettanilag és mentálisan. Nekem az igazi tavasz, amikor robban a természet, amikor pont az élettel telibe megyünk bele és bele és bele, én akkor vagyok elememben. Persze megtanultam elfogadni, vagyis inkább tudomásul venni az őszt, a velejáróit, és ahogy mondom, részben szeretek is belőle bizonyos szegmenseket. De amit a belemből utálok, az a nyirkos idő, az eső, a borultság és a hideg. A hideget is elviselem amúgy, ha száraz és napos. Tehát még egy téli nagymínuszos napos idő is jobb, mint egy ilyen szötymötölős, lucskos, nyirkos, csömcsögős szar. De a csömcsögős szart nyáron is utálom. Összegezve: nem évszakokat szeretek vagy utálok, hanem időjárási jelenségeket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!