Más kelet-európai országból nyugatra kivándoroltak is köpködnek vissza a hazájukra vagy ez ismét csak magyar szokás?
Nem azért, de technikailag nemigen demokratikus rezsim vagyunk, a Balkànról.
Szerintem a köpködés abszolút jogos, főképp, ha ellehetetlenítik az átlagember szàmàra a megélhetést, és emiatt a hazàja elhagyàsàra kényszerül.
Köpködni nem szoktam, de mivel anno a tanári béremből pontosan csak éhenhalni tudtam. Annak ellenére, hogy 'Magyarország a legjobb hely Európában' nagyon más választásom nem maradt, mint megemberelni magam és kiköltözni nyelvtudás, minden nélkül. Teljesen jogos a külföldön élők felháborodása, ők se jókedvükben hagyták hátra a családot, barátokat, lényegében az egész életüket. Biztos olyan jólétben voltak otthon, hogy inkább kimentek a döglődő leszegényedett nyugatra. Szerintem ez a köpködés a posztkommunista országokra jellemző. Van egyiptomi meg olasz kollégám is, ők sose beszélnek negatív hangnemben a hazájukról, bár lehet, hogy csak véletlen, de a szerbek, a koszovóiak, magyarok, szlovákok mind lehordják a hazájukat, mert a politika meg nincs pénz, korrupció, blablabla.
Én se szoktam negatívan beszélni Magyarországról, mert nem érdekel mi történik ott; én itt új életet kezdtem, boldog vagyok, haza sem járok, csak 2 évente egyszer pár napra a család miatt, nincs okom arra, hogy én MO helyzetével törődjek, nem tervezek visszaköltözni. Az itteni fizetésem úgy, hogy részmunkaidős vagyok, a hazai tanári fizetésem négyszerese és ennyiből bőven jól meg lehet itt élni. Ezt hagynám itt és mennék haza iskolába, vagy gyárba havi 200ezerért? Hát nem.
Nem tudom, én sem köpködök, de mit szeressek otthon? Hogy a diplomámból éhen halni lehetett maximum (160 ezer/hó)
Külföldön kapásból 6000 frankot kaptam ugyanazért a szakmáért, szóval nem is értem, mi a bajunk, akik inkább elköltözünk külföldre, ahol meg lehet élni és nem nézik sz...ba az emebrt.
Volt egy fazon, végig futotta a Kék kört. Elég sok kritikát is megfogalmazott, amik tök jogosak voltak. Olyan emberről van szó aki Kanadától Jordániáig mindenfelé csinált hosszútávú túrákat, futásokat, tehát van rálátása más "rendszerekre" is.
Nyilván ez az embereket nem érdekelte, azonnal köpködni kezdtek, mert hát a Kéktúra az olyan amilyen, akinek nem tetszik az ne járja, stb.
Ami ilyen formában nem igaz, ha valami tudnánk javítani, miért ne tegyük meg?
Őszintén? Világ top10be benne van az élelmiszer árdrágulásunk, EU rekorder infláció, olyan szintű oroszseggnyalás orbánék részéről ami már undorító, EU már mem küld pénzt a korrupció miatt, fideszes milliárdosok akik 15 éve még senkik voltak. Széthulló tömegközlekedés, eü, oktatás, állandó gyűlölet. Aki nem ért egyet a kormánnyal az brüszelita, libbant, sorosista, libsike.
Meg azért volt időszak, de szerintem vissza fog térni amikor ha valaki nem volt mérnök kb éhenhalt mert átlag lófarkat se keresett.
Meg átlag embert is idegronccsá tesz a kormány hülyeségei, megélhetési gondok. Miközben a lolonek 27 milliardos hajoja van.
Testvérem francia gyökerű multinál dolgozott. Jöttek a Franciák betanítani meg valami konferenciára. Beszélgettek egymással.
Kérdezték a franciák, hogy mennyi a fizetés. Mondták, hogy 160-180 ezer.
Franciák osztottak, szoroztak és kérdeztek:
- Ti hetente kapjátok a fizetést?
- Nem, ez a havi.
És itt a franciák majdnem elröhögték magukat, mert ők kapnak ugyanazért a munkáért havi 1500-2000 Eurót amit a magyarok elvégeznek 4-500-ért is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!