A férfiak elleni erőszak miért van elbagatellizálva / normalizálva?
A családon belüli erőszak áldozatainak 40%-a férfi, de velük gyakorlatilag senki nem foglalkozik, max kiröhögik őket. Amikor a ebben a témában arról beszélnek hogy a családon belüli erőszak ellen küzdeni kell (akár a feministák, akár mások mondják), azalatt csak azt a 60% nőt értik (ez abból is kiderül, milyen példákat hoznak fel). A férfiak elleni erőszak teljesen normalizálva van. Ha pl. férfi üt meg egy nőt az utcán mindenki segít a nőnek, fordított esetben a férfi áldozatot kiröhögik és akár le is videózzák.
Vagy ott van pl. a lúgos orvosos eset, ahol mindenki jogosan fel volt háborodva azon, hogy a férfi megcsonkította a nőt azért, mert elhagyta.
Ugyanez megtörtént fordítva is (tehát a nő vágta le a volt barátja farkát, miután az elhagyta őt), a nők 80%-a a hírek kommentszekciójában/facebookon gyakorlatilag ünnepelt és azon viccelődött hogy ezután már nem tudja használni az új barátnőjével.
Nem általánosítani akarok, ez csak pár példa, de jómagam is tapasztaltam, hogy a társadalom jóval de jóval elnézőbb akkor, ha az erőszak férfi ellen történik.
Ha a nő akárhogyan terrorizálja a férfit, akkor az emberek többsége egyből azt gondolja, hogy "a pasi biztos olyat csinált, amiért megérdemli".
Ahol lakok (külföld) most történt olyan eset, hogy egy nő mindennap már-már betegesen zaklatott egy férfit, kirúgatta a munkahelyéről, stb stb., hogy a férfi már öngyilkosságot fontolgatott, de a nőt még mindig nem tartóztatták le. Ha ez fordítva történt volna, a pasi már biztos, hogy börtönben lenne.
Sőt, olyan posztot is láttam már, ahol egy kisfiút molesztált szexuálisan a tanárnője, erre a kommentek nagy része olyan volt, hogy "milyen szerencsés, miért nem örül neki?"
Szerintetek mennyire van elbagatellizálva a férfiakat ért bántalmazás (akár fizikai, akár lelki akár szexuális) ?.
2-es
Elmebeteg dagadék,azzal tisztában vagy,hogy ezzel a hozzaállással a nők elleni fizikai erőszakot tüzeled fel a férfiakban? Vagy ehhez már nincs eszed,csak zabálni tudsz?
Sokakban az a kép él, hogy a férfiak könnyen meg tudják védeni magukat a nőktől, és ők az erősebb nem. Ez nem mindig van így, és nem értek egyet azzal, hogy vicc tárgya legyen, ha egy férfit nő bántalmaz. (Akkor is ugyanúgy elítélendő, ha fizikálisan a pasi el tudja hárítani mondjuk az ütlegelést, kéretlen szexuális közeledést stb.)
Ugyanakkor viszont csőlátásod van, pl. a nemi erőszak rohadtul alulbüntetett, és nagyon gyakori, hogy firtatják, milyen ruhában volt a nő, miért ment ide meg oda, házasságban/kapcsolatban meg egyesek szerint nem is lehetséges a nemi erőszak… De pl. mostani hír, az egyik börtönben egy férfi gyilkos próbált megerőszakolni egy női őrt. A legtöbb komment a kasztrálásról szólt, de akadt pár a nőn vicceskedő is… Szóval, bocsi, de én úgy látom, hogy ált. véve sokszor érzéketlenek az emberek, a rendőrség meg sok bűntettet alulkezel, bagatell hülyeségeknél viszont pezseg.
Ez csak az én és a környezetem véleménye valószínűleg..... De...
Én azt veszem észre a környezetemben és az interneten is, hogy a nők legnagyobb része együtt érez a férfi áldozattal, és elítéli a női elkövetőt, míg a pasik majdnem 100%-a leb*zizza az áldozatot, vagy olyanokat ír, hogy bárcsak ő lett volna az áldozat helyében....mint ahogy az általad hozott egyik példa is mutatja....
"Sőt, olyan posztot is láttam már, ahol egy kisfiút molesztált szexuálisan a tanárnője, erre a kommentek nagy része olyan volt, hogy "milyen szerencsés, miért nem örül neki?"
Azok a kommentek szinte csak pasiktól származtak.....ez a toxikus férfiasság egyik része....a férfiak teremtik meg saját maguknak ezt a hozzáállást....a feministáknak pedig nem "azzal van bajuk" hogy kommunikáltok a férfiak ellen elkövetett erőszakról, hanem az, hogy csak és kizárólag akkor teszitek ezt, ha a nők elleni erőszak a téma, máskor magatoktól nem hozzátok fel.
Összességében igen, el van bagatelizálva, nem csak az egyik, hanem mind a két nem ellen irányuló ilyesféle bűncselekmény, és ezt nem lehet azzal megoldani, hogy az egyik elmondja, hogy milyen rossz neki, a másik meg rákontrázik, hogy neki sokkal szrabb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!