Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A férfiak elleni erőszak...

A férfiak elleni erőszak miért van elbagatellizálva / normalizálva?

Figyelt kérdés

A családon belüli erőszak áldozatainak 40%-a férfi, de velük gyakorlatilag senki nem foglalkozik, max kiröhögik őket. Amikor a ebben a témában arról beszélnek hogy a családon belüli erőszak ellen küzdeni kell (akár a feministák, akár mások mondják), azalatt csak azt a 60% nőt értik (ez abból is kiderül, milyen példákat hoznak fel). A férfiak elleni erőszak teljesen normalizálva van. Ha pl. férfi üt meg egy nőt az utcán mindenki segít a nőnek, fordított esetben a férfi áldozatot kiröhögik és akár le is videózzák.

Vagy ott van pl. a lúgos orvosos eset, ahol mindenki jogosan fel volt háborodva azon, hogy a férfi megcsonkította a nőt azért, mert elhagyta.

Ugyanez megtörtént fordítva is (tehát a nő vágta le a volt barátja farkát, miután az elhagyta őt), a nők 80%-a a hírek kommentszekciójában/facebookon gyakorlatilag ünnepelt és azon viccelődött hogy ezután már nem tudja használni az új barátnőjével.

Nem általánosítani akarok, ez csak pár példa, de jómagam is tapasztaltam, hogy a társadalom jóval de jóval elnézőbb akkor, ha az erőszak férfi ellen történik.

Ha a nő akárhogyan terrorizálja a férfit, akkor az emberek többsége egyből azt gondolja, hogy "a pasi biztos olyat csinált, amiért megérdemli".

Ahol lakok (külföld) most történt olyan eset, hogy egy nő mindennap már-már betegesen zaklatott egy férfit, kirúgatta a munkahelyéről, stb stb., hogy a férfi már öngyilkosságot fontolgatott, de a nőt még mindig nem tartóztatták le. Ha ez fordítva történt volna, a pasi már biztos, hogy börtönben lenne.

Sőt, olyan posztot is láttam már, ahol egy kisfiút molesztált szexuálisan a tanárnője, erre a kommentek nagy része olyan volt, hogy "milyen szerencsés, miért nem örül neki?"

Szerintetek mennyire van elbagatellizálva a férfiakat ért bántalmazás (akár fizikai, akár lelki akár szexuális) ?.

2023. szept. 2. 19:13
1 2
 1/15 A kérdező kommentje:
Vagy ha valaki felhozza ezt a témát, akkor sok nő egyből leugatja az illetőt, hogy "a nőknek rosszabb, pofa be, tűrjél".
2023. szept. 2. 19:14
 2/15 anonim ***** válasza:
6%
Egy férfi fizikailag erősebb, tud védekezni. Én dagadt vagyok, dupla akkora mint a férjem, de úgy lenyom mint a szart,pedig csak viccből birkózunk, szkandereztunk. Aki nem tudja megvédeni magat azt ki kell röhögni. Ha meg félrelép jogos levágni a farkát..
2023. szept. 2. 19:18
 3/15 anonim ***** válasza:
73%

Nem tudom, mennyire erős ez a jelenség a fizikai erőszak terén, viszon én ezt a szexuális zaklatások ügyénél figyeltem meg, ami nagyon elszomorító. Volt valami szekta vezető az USA-ban, aki több bűntett mellett bizonyíthatóan 4 kislányt és 10 kisfiút erőszakolt meg. Csak a kislányokat ért szexuális erőszak került bele a büntetésébe.

Egy ezzel foglalkozó Reddit posztot olvasva ledöbbentem, hogy mennyi férfi panaszkodik arról, hogy a munkahelyén ráhajtott az egyik nő, fogdossa meg rácsap a seggére, és így tovább. Ha valaki bepanaszolta, azt a választ kapta, hogy "vegyed bóknak" "örülj, hogy tetszel neki". Azért ez tényleg a ló túloldala. Ha egy nő megvádol egy férfit a munkahelyen, hogy szexuálisan zaklatta, akkor a pasast még úgy is kirúgják, hogy a nő semmit sem tud bizonyítani.

2023. szept. 2. 19:26
 4/15 anonim ***** válasza:
92%

"Ha meg félrelép jogos levágni a farkát.."

Jogos megcsonkítani valakit?? Jézusom...akkor szerinted az orvosos eset is jogos volt?

2023. szept. 2. 19:26
 5/15 A kérdező kommentje:

"Aki nem tudja megvédeni magat azt ki kell röhögni."

Jó nagy bunkó lehetsz te is.

2023. szept. 2. 19:31
 6/15 anonim ***** válasza:
Azokban a csunya dzsenderezos orszagokban a ferfiak is lehetnek zaklatas, bantalmazas aldozatai, nagyon nincs elfelejtve. Otthon meg szelsoseges mindenki.
2023. szept. 2. 19:47
 7/15 anonim ***** válasza:
11%

Juj csajok, jól gondoljátok meg, mit írtok ezekről a szerencsétlen cérnagiliszta kisfiúcskákról, mert én már kapom a privátokat. :D :D :D

Pistike, menj anyucihoz, majd ő megvéd téged a csúnya, gonosz kövér néniktől! :D :D :D Ja hogy ő is az? :D :D :D Hát kínos!

2023. szept. 2. 20:03
 8/15 anonim ***** válasza:
73%

Hogy jött ki a 30%?

A ksh szerint még 10% sincs

[link]

Egyébként nagyon szeretnék abban a világban élni ahol a nők elleni erőszak olyan komolyan van véve mint ahogy a tipikus, feministákat utáló férfiak szeretik elhitetni.

2023. szept. 2. 20:35
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az emberek úgy gondolják, hogy mindig a férfi az erősebb, tehát meg tudná magát védeni, csak azért nem teszi, mert félénk nyuszi, "puhap*cs".
2023. szept. 2. 20:40
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk kíváncsi lennék hogy akkor hogyan gondolkoznátok a bántalmazásról, ha a nők 9%a,es a férfiak 91%a lenne bántalmazta. Valszeg az utcákat róva követelnétek hogy minden egyes nőnek kötelező legyen nyugtatót, vagy egyéb szedáló szert szednie napi szinten...
2023. szept. 2. 20:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!