A férfiak elleni erőszak miért van elbagatellizálva / normalizálva?
A családon belüli erőszak áldozatainak 40%-a férfi, de velük gyakorlatilag senki nem foglalkozik, max kiröhögik őket. Amikor a ebben a témában arról beszélnek hogy a családon belüli erőszak ellen küzdeni kell (akár a feministák, akár mások mondják), azalatt csak azt a 60% nőt értik (ez abból is kiderül, milyen példákat hoznak fel). A férfiak elleni erőszak teljesen normalizálva van. Ha pl. férfi üt meg egy nőt az utcán mindenki segít a nőnek, fordított esetben a férfi áldozatot kiröhögik és akár le is videózzák.
Vagy ott van pl. a lúgos orvosos eset, ahol mindenki jogosan fel volt háborodva azon, hogy a férfi megcsonkította a nőt azért, mert elhagyta.
Ugyanez megtörtént fordítva is (tehát a nő vágta le a volt barátja farkát, miután az elhagyta őt), a nők 80%-a a hírek kommentszekciójában/facebookon gyakorlatilag ünnepelt és azon viccelődött hogy ezután már nem tudja használni az új barátnőjével.
Nem általánosítani akarok, ez csak pár példa, de jómagam is tapasztaltam, hogy a társadalom jóval de jóval elnézőbb akkor, ha az erőszak férfi ellen történik.
Ha a nő akárhogyan terrorizálja a férfit, akkor az emberek többsége egyből azt gondolja, hogy "a pasi biztos olyat csinált, amiért megérdemli".
Ahol lakok (külföld) most történt olyan eset, hogy egy nő mindennap már-már betegesen zaklatott egy férfit, kirúgatta a munkahelyéről, stb stb., hogy a férfi már öngyilkosságot fontolgatott, de a nőt még mindig nem tartóztatták le. Ha ez fordítva történt volna, a pasi már biztos, hogy börtönben lenne.
Sőt, olyan posztot is láttam már, ahol egy kisfiút molesztált szexuálisan a tanárnője, erre a kommentek nagy része olyan volt, hogy "milyen szerencsés, miért nem örül neki?"
Szerintetek mennyire van elbagatellizálva a férfiakat ért bántalmazás (akár fizikai, akár lelki akár szexuális) ?.
Nem tudom, mennyire erős ez a jelenség a fizikai erőszak terén, viszon én ezt a szexuális zaklatások ügyénél figyeltem meg, ami nagyon elszomorító. Volt valami szekta vezető az USA-ban, aki több bűntett mellett bizonyíthatóan 4 kislányt és 10 kisfiút erőszakolt meg. Csak a kislányokat ért szexuális erőszak került bele a büntetésébe.
Egy ezzel foglalkozó Reddit posztot olvasva ledöbbentem, hogy mennyi férfi panaszkodik arról, hogy a munkahelyén ráhajtott az egyik nő, fogdossa meg rácsap a seggére, és így tovább. Ha valaki bepanaszolta, azt a választ kapta, hogy "vegyed bóknak" "örülj, hogy tetszel neki". Azért ez tényleg a ló túloldala. Ha egy nő megvádol egy férfit a munkahelyen, hogy szexuálisan zaklatta, akkor a pasast még úgy is kirúgják, hogy a nő semmit sem tud bizonyítani.
"Ha meg félrelép jogos levágni a farkát.."
Jogos megcsonkítani valakit?? Jézusom...akkor szerinted az orvosos eset is jogos volt?
"Aki nem tudja megvédeni magat azt ki kell röhögni."
Jó nagy bunkó lehetsz te is.
Juj csajok, jól gondoljátok meg, mit írtok ezekről a szerencsétlen cérnagiliszta kisfiúcskákról, mert én már kapom a privátokat. :D :D :D
Pistike, menj anyucihoz, majd ő megvéd téged a csúnya, gonosz kövér néniktől! :D :D :D Ja hogy ő is az? :D :D :D Hát kínos!
Hogy jött ki a 30%?
A ksh szerint még 10% sincs
Egyébként nagyon szeretnék abban a világban élni ahol a nők elleni erőszak olyan komolyan van véve mint ahogy a tipikus, feministákat utáló férfiak szeretik elhitetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!