Enneagram és MBTI teszt eredményeinek jelentése?
Kedves Mojjo!
Természetesen utánanéztem, de az internet egyik fele azt mondja, hogy minden kombináció lehetséges, a másik fele pedig azt mondja, hogy ez a kombináció nem lehetséges. Én csak kíváncsi vagyok, hogy melyik az igazság, ezért is vártam választ olyantól, akinek érdekeltsége van a témában :)
Ne a tesztekre hagyatkoz.
Az emberek felének se a valodi tipusa jön ki mert rossz az önismerete, plusz a tesztek is bénán vannak megcsinálva.
Olvas utána kognitiv funkcioknak es a modelnek.
Nekem is olyan eredményeim vannak, amelyek sokak szerint nem lehetségesek, legalábbis jópár oldal szerint. Nekem INTP-A a személyiségtípusom, és 5w8 az ennegrammom, az 5-ös ennegram a leggyakoribb az INTP-knél, viszont szinte mindenhol azt olvastam, hogy 5w8 ennegram típus nem létezik.
Én is többször kitöltöttem mindkét tesztet, de ugyan azok az eredményeim. Ettől függetlenűl, engem pont nem érdekel ki szerint mi lehetséges és mi nem, ha én úgy érzem, hogy valamely személyiség vagy ennegraptípussal azonosulni tudok valamennyire, akkor ki mondja meg nekem, hogy mi lehetek és mi nem? Plusz, egyetértek a négyes válaszolóval, a tesztek lehetnek hibásak. És ne felejtsd el, hogy te nem a személyiség vagy ennegram típusod vagy, ezek csak eszközök, amik segíthetnek jobban megismerni magad, de nem határoznak meg.
Egyetértek az előttem szólókkal, nem kell elhinni ezt az “ilyen meg olyan kombináció nem létezik” dumát. Én szintén 8w7 vagyok, hozzá pedig INTJ. Én is megkaptam már, hogy ilyen nincs. De igen, van, csak talán nem olyan gyakori. Minden MBTI-Eneagram párosítás létezhet, csak egyesek nyílván sokkal ritkábbak lesznek.
VISZONT
#5 Az MBTI-től függetlenül 5w8 Eneagram tényleg nem létezik. Olvass utána, mivel az Eneagram lényege az, hogy a kilenc típus valamelyike illik rád elsősorban, a 2., w utáni szám pedig csak az első számnál eggyel kisebb vagy eggyel nagyobb lehet (itt nyílván kivétel az 1 és a 9, mert ott “összeér” a kör, így azok lehetnek párban egymással), így jön ki a 18 Eneagram típus. Tényleg olvass utána, mert ha új típusokat találunk ki, értelmét veszti az egész tipizálás. Esetleg megkérdezhetem, milyen oldalon jött ki ez az eredmény? Csak kíváncsiságból.
(Bónusz megjegyzés: Én is töltöttem ki olyan tesztet — a nevére nem emlékszem — , ami két eredményt adott — szintén 5 és 8, mint neked, csak fordított sorrendben — , a “legvalószínűbb” és a “2. legvalószínűbb” eredményt. De ez nem azt jelenti, hogy az Eneagramom 8w5 lenne, hanem hogy a legvalószínűbb, hogy a típusom 8w7 vagy 8w9 — mivel a teszt wingeket nem számított — a második legvalószínűbb pedig az, hogy 5w6 vagy 5w4. Nem lehet, hogy ezt értetted félre?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!