Képes és hajlandó vagy pontosan és kitérők nélkül válaszolni egy kérdésre, teljesíteni egy feladatot, betartani egy használati utasítást, témánál maradni egy beszélgetésben, követni az írott és íratlan társadalmi szabályokat, stb.?
Ha igennel-nemmel kellene felelnem, azt válaszolnám, igen.
Bár gyakran rugalmasnak kell lennie az embernek, szóval bizonytalanul, de el tudok vonatkoztatni a szabályoktól.
Szituációfüggő.
2023. aug. 28. 11:57
2/22 anonim válasza:
Nagyrészt igen, de az a feladatom részben, hogy új szabályokat alkossak. Szóval ha 100% betartanám gondolkozás nélkül, akkor nem lenne értelme a munkámnak
2023. aug. 28. 12:23
3/22 anonim válasza:
Teljes mértékben. Ráadásul van még egy csomó plusz szabályom is. - Ezek saját magamra vonatkoznak, nem ártok senkinek velük, nem korlátozok senkit velük. Csak magamat.
2023. aug. 28. 12:25
4/22 anonim válasza:
#3 például?
2023. aug. 28. 12:37
5/22 anonim válasza:
Képes vagyok rá, de a gyakorlatban a józan ész időnként felülírja a szabályokat.
2023. aug. 28. 12:45
6/22 anonim válasza:
Inkább igen, mint nem. Ha olyan a helyzet, hogy senkinek nem ártok egy szabály be nem tartásával, akkor nem feltétlenül tartom be.
2023. aug. 28. 12:46
7/22 anonim válasza:
Szabálytisztelő vagyok, de nem feltétlenül szabálykövető, mert valamit hülyeségnek tartok, például a szabályszerűnek látszó nettó kicseszéseket, lehúzásokat.
2023. aug. 28. 12:48
8/22 anonim válasza:
Én is azt nézem, mennyire ártok másoknak a szabályszegésemmel, az van az első helyen, ettől függetlenül nem vagyok gyakori szabályszegő.
2023. aug. 28. 12:49
9/22 anonim válasza:
7-7,5 óra alvás. Napi testmozgás. A kitűzött reális célhoz általam rendelt terv maradéktalan betartása, minimális rugalmassággal kezelve. Fiaimmal foglalkozni minden nap legalább egy-egy témában (játék, tanulás, beszélgetés adott témakörben). Idegennek segíteni a célja megvalósításában legalább heti egy alkalommal.
Huszonéves koromig rengeteg volt még arra vonatkozóan is, hogy minden csak párhuzamosan lehet, nem szabad állva tekerni a kerékpárt, a hanglemezt csak az élén szabad érinteni, a műsoros magnókazettákat csak az elejétől a végéig szabad hallgatni, a vhs kazettákat a műsorok közben tilos megállítani...ilyesmi.
2023. aug. 28. 12:49
10/22 anonim válasza:
A túlzott szabálykövetés viszont idomításhoz vezethet, amivel mások visszaélnek mások kárára és gyilkolja a spontaneitást. Úgyhogy néha jó dolog új dolgokat, szokatlan dolgokat bevezetni, még akkor is, ha ez a nagy átlagnak nem tetszik. Túlzottan egységessé akarnak minket formálni, így viszont elveszítjük az egyéniségünket.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!