Miért vagyok rosszindulatú?
Az élet nem egy gyerekmese.
Lehet,hogy mentálisan van valami problémád.
Szociopata,pszichopata vagy hasonló.
Empátiád van?
Igen szerintem ez valami mentális dolog lehet.
Nem vagyok pszichológus de ezt szerintem érdemes lenne vele megbeszélned.
Neki nagyobb rálátása van a dolgokra.
Az empátia és az önzetlenség kifejlődése inkább a szülői nevelésnek és a szociális hatásoknak az eredménye. Akinél eleve nem fejlődtek ki ezek a kompetenciák, annak valószínűleg a közvetlen környezete is érzéketlen, önző módon viselkedett. Elvégre gyerekként nincs kifejlett értékrendünk, azokat a mintázatokat szívjuk magunkba, amit a szüleinktől (és más emberektől) látunk.
Valamint fontos kérdés, hogy tényleg nem történt semmilyen súlyos trauma az életedben? Mert ez a fajta viselkedés, amit leírsz, a legtöbb esetben valamilyen súlyos trauma következménye. És ha egy trauma igazán keményen megvisel, akkor az ember hajlamos azt elfojtani, azaz tudatosan teljesen megfeledkezni róla, és olyanokat mondani például, hogy "Azonban nem találtam az életemben olyan pontot, traumát, ami előtt még csupaszív gyerek voltam és ami után már egy utálatos alak lettem."
Meg persze van olyan is, hogy a tükörneuronok alapból nem működnek, már a születés pillanatában sem.
De ezek csak elméleti lehetőségek. A gyakorlati válaszban egy komolyabb pszichoterápia segíthetne inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!