Mi számít bele nálatok a toxikus viselkedésbe? És kinél mi az a határ, melyik toxikusnak számított tulajdonság megléte, ahol inkább már falakat húz a másik fél felé?
Látod kérdező?
A 8-as válaszoló tökéletesen igazolta azt, amit írtam.
Szerinte azért vagyok toxikus, mert az én véleményem nem egyezik az övével. Természetesen ő rögtön odaírja, hogy "de nem azért, mert nem értenék velük egyet".
Na az ilyen emberek bélyegeznek embereket toxikusnak, nárcisztikusnak, akár egy interneten íródott 5 mondatból. De neki elég, ő egy mentális betegséggel (toxikusság vagy akár nárcizmus) bélyegez meg.
Egy klinikai szakpszichológusnak kell 5x45 perc, hogy emberre azt mondja, hogy elég valószínű hogy ez az ember nárcisztikus. A 8-as válaszolónak elég volt 5 mondat.
Ezért írtam, hogy ezek az emberek BÁRKIT megbélyegeznek, akiknek a véleménye elüt az övéktől. Ha ő neki nem tetszik a stílusod, te egy toxikus ember vagy. Mert ő úgy gondolja, hogy van a Föld, ő áll a közepén, és ezért forog a Föld.
Tehát a 3-as válaszomra TÖKÉLETES iskolapélda a 8-as válaszoló.
Gondolom az se számít toxikus viselkedésnek kicsit se, hogy szétbarmolni egy kérdést, nem a kérdésre válaszolni hanem elkezdeni kötekedni, szavakon lovagolva. Vitatkozni feleslegesen a kérdezővel és az amúgy normálisan válaszolókkal is. És persze lepontozni a normálisan válaszolókat. Mindezt úgy hogy szövegértés egyes, leírtam direkt hogy vonatkoztassunk el a divatjelenségtől és a helytelen szóhasználattól, és maradjunk az eredeti kérdésnél! Ennek ellenére sikerült folytatni ugyanazt, hát grat.
És azt kell mondjam ezek után teljesen egyet értek a #8assal. A legjobb bizonyíték arra amit állít, az a kérdésem teljes szétbarmolása. És ennyit az értelmes beszélgetésről is, mert aki ezt látja idejőve az se fog beírni már. De teljesen normális, egészséges hozzáállás amit műveltek az a lényeg, és a toxikus kifejezés is abszolút nem létező, láthajuk most is épp élőben ja.
Nem értek egyet hogy csak sértődött kiscsajok használnák, ahhoz túlzottan komplex és jelenkori a jelenség. És a női magazinoknál azért kicsit több helyen is megjelenik, pszichológiával kapcsolatos helyeken is. Azt már korábban elmondtam én is, hogy valóban gond, amikor sértődött emberek fűre fára ráhúzzák, vagy amikor a tömegigényre butított cikkekben pongyola és téves módon jelenik meg a fogalom. Nem véletlen vált tömegjelenséggé a sokszor hibás használata, de attól még a jelenség valós!
A mérgező kifejezés meg azért is találó, mert emberi viselkedés más emberekre való hatását írja le. Nem "kell" megsértődni ja, de ha szándékosan negatív érzéseket generál a másik fél (felesleges kötekedés és provokáció, kérések ignorálása, másik fél szándékos el nem olvasása, egyoldalú és kéretlen okoskodás stb), akkor arra nagyon mást nem lehet mondani. És azért is mérgező, mert a másik vagy benyeli és sérül tőle, vagy továbbadja a generált feszültséget, pont mint ahogy a mérgezésnél és fertőzésnél szokás.
Elengedtem a felesleges és parttalan vitatkozást, én már másodjára írom le ugyanazt, meg egy korábbi kommentelő is egész jól kifejtette. De úgy látszik teljesen felesleges. Ignoráns emberekkel nem érdemes mit kezdeni, főleg ha szándékosan nem akarják érteni mi a baj azzal amit művelnek.
#1 és #9 nektek pedig köszönöm, ti értettétek a kérdést, és tudtatok is rá érdemileg válaszolni! Talán mégse a kérdésben szereplő kifejezés volt a hatalmas probléma, hanem a bizonyos két értetlenkedő ember akik egy kifejezésen triggerelődve inkább szétverték és szétoffolták az egészet.
Az is külön jelzi a színvonalakat amikor ezeket a tényleges, kérdésre válaszoló és hasznos válaszokat (#1 és #9) még le is pontozza valaki, mert csak.
Na mindegy, majd másik platformon megpróbálkozom ugyanezzel, remélhetőleg nagyobb sikerrel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!