Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Igaza van a kommentelőnek?...

Igaza van a kommentelőnek? Hagyjuk magukra a mentális betegeket?

Figyelt kérdés

Index Mammut öngyilkosos posztja alatti komment:

"Kérem szépen én nem gondolom, hogy az emberiség fejlődése egyenlő a gyengeséggel. Lehet nem szimpatikus amit írok, de az őseink nagyon kemény időket éltek, De Túléltek és mi itt lehetünk. Ezt átgondolják azok akik ész nélkül segítenének minden idiótán? Tudjátok Ti az egyébként keményen küzdő és dolgozó embereknek mennyibe kerül az adójàból az a rengeteg segítség ezek számára? Hová még több? Miért én tehetek róla ha valaki drogos lesz, alkoholista vagy öngyi? Nekem se egyszerű volt az életem, de sose adtam fel és sose fogom. Volt fent, de volt átkozottul Lent is. Nem volt ott senki, hogy ápolgasson. Nem adott senki ajándékba semmit. Olyan szánalmas ez a sírjunk együtt. Még csak nem is Ti akartok foglalkozni velük. Azt akarjátok Mindannyiunk adójából vegyenek fel embereket akik ápolgatják a lelküket. Hát szerintem meg ne. Akiket ez érdekel az a saját kis pénzét vagy idejét áldozza ezekre az emberekre. Ennyi."

Igaza van? Tényleg be kéne szüntetni az állami mentális ellátást?

2023. aug. 24. 15:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
48%

A mentális betegekkel az a baj, hogy a betegségükkel nem maguknak, hanem a környezetüknek ártanak (leginkább a gyerekiknek)

Ha le van rohadv a lábad cukorbetegség miatt, s nem mész orvoshoz, sőt, letagadod hogy valami bajod van, az a te problémád.

Ha viszont kényszerbeteg, alkoholista, skizofrén vagy bármi hasonló vagy, s a fentieket csinálod, te élsz boldogan, s mindenki más issza meg a levét a (közvetlen) környezetesben.

Ezert én valahogy nem sajnálom a mentális betegeket. Ha változtatni akarnak, bármikor elmehetnek orvoshos, de ha nem, inkább vonják ki magukat a forgalomból.

2023. aug. 25. 13:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!