Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tehetek, hogy elkerüljem...

Mit tehetek, hogy elkerüljem az olyan halálos kimenetelű történéseket, mint amik történtek mostanság?

Figyelt kérdés
2023. aug. 23. 00:29
 1/9 anonim ***** válasza:
91%
Bővebben? Milyen halálos kimenetelű történésekre gondolsz? Baleset? Gyilkosság? Covid?
2023. aug. 23. 00:31
 2/9 A kérdező kommentje:
A békéscsabai késelés, balesetek és ilyenek. Bár ha egy másik gyilkos embertől nem kell félnem, már az is előny. Félek kimenni az utcára is.:(
2023. aug. 23. 00:34
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A békéscsabai esetről nem hallottam, de a múlt havi angyalföldi gyilkosság bebizonyította, hogy az embert a párja is simán megölheti, szóval még az utcára se kell ehhez kimenni. Az ilyet nem lehet 100%-ban kizárni.
2023. aug. 23. 00:38
 4/9 anonim ***** válasza:
68%
Ha ettől ennyire paranoiddá váltál, akkor szakemberhez kéne fordulnod, mert ez nem normális. Az üldözési mánia elég súlyos zavar.
2023. aug. 23. 03:40
 5/9 Kroms ***** válasza:
Ne nézz/olvass híreket.
2023. aug. 23. 06:37
 6/9 anonim ***** válasza:

Csak úgy lehet, ha nem megy ki az ember az utcára, vagy nagyon minimális alkalommal megy ki. Majdhogynem remete életet él.

Nem értem én sem az embereket. Pl.: full üres tömegközlekedési eszköz esetén nem a szabad helyet választják, távolabb egymástól, hanem egy tömbbe ülnek, egymás közelébe, háta mögé. Mintha félnének?

2023. aug. 23. 06:59
 7/9 anonim ***** válasza:
14%
Lakj normalis helyen, ne ismerkedj beteg emberekkel, ne maszkalj rossz kornyeken egyedul.. foleg este, ne oltozz kihivoan ha egyedul vagy olyan helyen vagy. Ilyesmik, de semmi se garancia. Viszont folos ezen parazni. Barmikor, barhogy meg lehet halni
2023. aug. 23. 07:06
 8/9 anonim ***** válasza:

"Félek kimenni az utcára is"

Ez már az irreális félelem kategóriája. Tény, hogy vannak veszélyek, de azért megfelelő körültekintéssel ennek valószínűsége minimálisra csökkenthető. Sajnos ez van, a világ már csak így működik: vannak olyan tényezők, véletlenek, amik ellen nem tudunk mit tenni. De ilyen meggondolással az ember kiköltözhetne egy barlangba, sőt, még ott is retteghetne, mert mi van, ha épp ráomlik a barlang?

A súlyos, élet ellenes bűncselekmények elég nagy része vagy valamilyen eldurvult vita, vagy valamilyen vélt vagy valós magánéleti sérelem, esetleg anyagi érdek miatt történik meg. Az első eset valószínűségét viszonylag könnyű lecsökkenteni: amennyire csak lehet, tartózkodni kell az elfajuló vitáktól. Ez nem azt jelenti, hogy mostantól mindenkinek csicskulj be, hanem pusztán azt, hogy nem érdemes felesleges, és alacsonyabb értelmi szintekre jellemző veszekedésekbe belemenni. Egy értelmes emberrel folytatott, kulturált vita nem fog késeléshez vezetni. Ez tipikusan az alacsony intelligenciájú, buta, szociálisan alulfejlett egyének sajátja. Ha kötelező találkoznod ilyenekkel, akkor viselkedj diplomatikusan, egyébként meg kerüld ezeket a köröket.

Aztán az sem árt, ha értelmes emberekkel ismerkedsz, és ilyenekkel veszed körbe magad. Sok tragikus bűncselekmény magánéleti eredetű, az ilyenek ellen úgy lehet a legjobban védekezni, ha alaposan megválogatod, hogy kiket engedsz magadhoz közel. Tudom, divatos hozzáállás hölgyek részéről, hogy "háát én a rosszfiúkat szeretem", nos... sok erőszakos bűncselekményhez pont az ilyesmi vezet. Vagy egyszerűen az, hogy nem tulajdonítanak elegendő jelentőséget annak, ha a kiszemeltjükről kiderül, hogy bizony vannak problémái az indulatkezeléssek, és a konfliktuskezeléssel. Az ilyenektől mindig, a lehető leghamarabb menekülni kell!

Most ez lehet, hogy kissé gonosz lesz, de én emellett még azt is mondom, hogy nem hátrány, ha az ember kizárja a baráti köréből azokat, akik folyamatosan balhés alakok társaságát keresik. Nekem is volt olyan hölgy ismerősöm, barátom, akinek az aluliskolázott, lehetőleg dühkezelési problémákkal küzdő, erőszakos pasasok társaságát kereste. Namármost egy ilyen egyén mindenki másban a riválist fogja keresni, ezért a csajt már jópár haverja, barátja (mármint barátilag barátja) hagyta ott, mert egyszerűen elegük lett abból, hogy rendszeresen megtalálta őket a csaj éppen aktuális féltékeny kanja. Én megmondtam neki, hogy barátilag nagyon bírom őt, meg minden, de ha azt érzem, hogy az éppen aktuális pasija miatt én nem érzem magam 100%-ig biztonságban, akkor ez a barátság meg fog szakadni. Hát.. végül úgy is lett. És őszintén? Jól tettem. Azóta visszahallottam, hogy a lánynak több barátját, de még családtagját is az új kanja életveszélyesen megfenyegette. Na, de nem akarom ezt túlragozni, én azt mondom, hogy azoktól is érdemes távol tartani magunkat, akik így vagy úgy, de balhés körökben mozognak.

Én még azt is mondom, hogy érdemes a problémásabb helyeket kerülni. Nyilván ez így nincs jól, mielőtt még valaki áldozathibáztatást vél belelátni, de én például vannak olyan utcák, ahová nem szívesen megyek sötétedés után.

Végül pedig: azt is érdemes kétszer átgondolni, hogy online mit osztunk meg magunkról. Minél kevesebb információ van rólunk, a lakásunkról, és a hollétünkről, annál kevésbé áll fenn a veszélye, hogy valaki céltáblájává váljunk.

2023. aug. 25. 14:01
 9/9 anonim ***** válasza:
Otthon is ugyanugy erhet halalos baleset es a gyilkos is betorhet.. szoval ne felj 😆
2023. aug. 25. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!