Miért vagyok ennyire lelkis ,érzékeny ?
Figyelt kérdés
Nagydarab pasi létemre nagyon érzékeny vagyok lelkileg. Mindenkivel kedves vagyok és nagyon magamra veszem,ha megbántanak. A mai világban nem ilyen a legtöbb ember. Zavar,hogy ilyen vagyok. Nem tudok rajt változtatni. Mit lehet ez ellen tenni ?2023. aug. 19. 18:35
1/16 anonim válasza:
A mai, meg a tegnapi, meg a holnapi világban is vannak ilyen emberek meg másmilyenek. Miért ez alapján akarod eldönteni, hogy neked milyennek kellene lenned?
2/16 anonim válasza:
De igen, tudsz rajta változtatni, csak nem mindegy, hogy mennyire és milyen irányban keményedsz meg. Akiket most keménynek látsz, azok esetleg csak túlkompenzálják az érzékenységüket, mely mögött félelem, trauma, rossz emlék, stb lehet.
Az első lépés a tudatosítás: mikor, miért vagy érzékeny, mit hoz fel benned a szituáció. A második lépés, hogy szétválasztod: van, amikor az érzékenység előnyös, máskor nem az. Itt kezdődik az önismeret, ami egy jó kis belső túra.
3/16 Senior Séf válasza:
Nyugi, a csajoknak pont ez jön majd be.
4/16 anonim válasza:
Miért akarsz tenni ellene? Magad miatt vagy azért, mert mások nem ilyenek? Szerintem amúgy inkább legyél ilyen, mint egy tahó, tuskó paraszt.
5/16 A kérdező kommentje:
Magam miatt. Meg azért mert azt vettem észre hogy a nagyképű önimádo emberek többre viszik az életben.
2023. aug. 20. 05:36
6/16 anonim válasza:
A tulerzekenyseg lelki serultseg eredmenye. A lelki egyensulyodbol konnyen kibillentenek: ez a noket osztonosen taszitja.
7/16 anonim válasza:
Azért, mert önbizalomhiányos vagy. Ha magadba nézel, múltadba visszanézel, talán tudod is, hogy mi vezetett ide. Az érzékenység egyáltalán nem rossz tulajdonság, például ha valaki könnyen meghatódik vagy empatikus jellem. Viszont akit könnyű megbántani, az nincs rendben magával. Önbizalmadon kell dolgozni.
8/16 A kérdező kommentje:
Fogalmam sincs hogy mi vezetett ide de már évek óta ez van. Dolgozni se tudok mert szorongok és zavarba vagyok emberek közt.
2023. aug. 27. 17:14
10/16 A kérdező kommentje:
40 /F
2023. szept. 7. 04:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!