Miért gondolják egyes emberek, hogy a kusza álmaik valójában nagy jelentőségű kódolt üzenetek, amiket ha sikerül értelmezni, azok majd kézen fogva vezetik őket az élet útvesztőjében?
Részben mert vannak, akik valóban megálmodnak részleteket a jövőből
Vannak, akik homályosan, vannak akik pontos eseményeket a másnapból
Részben meg mert sok ember tulajdonít sokmindenhez valami természetfelettit
Szerintem simán csak emberi létünkhöz tartozik, hogy értelmet keresünk a létezésünknek és időnként szeretnénk iránymutatást, útmutatást kapni az élethez, szeretnénk előre látni az időben miközben szeretnénk a múltra is választ kapni.
Ezen válaszkeresések miatt keresünk értelmet az álmainkban is. Amiknek vagy van alapja, vagy nincsen.
Azt tegyük hozzá az álmok alapvetően "kusza" dolgok, gyakorlatilag olyan mint egy random generátor ami az aktuális gondolatainkból, mindennapjainkból, emlékeinkből összeállít valami random dolgot.
Nekem például vannak helyzetek ahol teljesen ismeretlen emberek jelennek meg, máskor meg ismerősök teljesen más szerepben mint a való életben.
Például tisztán emlékszem egy álmomra, ahol volt általános iskolás osztálytársammal beszélgettünk és azt éreztem, mintha mindig is igaz, örök barátok lettünk volna. Holott a való életben utáltuk egymást mint a szart, soha egyetlen percre nem is akartunk egymás barátai lenni.
Az álom alatt egy csomó agyi gátlás megszűnik, és olyan területek is kapcsolódhatnak, amelyek ébren soha.
Ezért aztán előfordulhat, hogy valami olyan dolog jön elő, amit ébren sose tudhatnál meg (tudatosan).
Ez lehet megérzés, figyelmeztetés, emlék, félelem, bármi.
Érdemes rá odafigyelni, de általában nem szabad szó szerint venni, pont a sok keveredés miatt.
Az emberi agy kényszeresen keresi a logikát, összefüggéseket, mintázatot. Akár még egy toltál véletlenszerű álomba is bármít beletud magyarázni.
És az is lehet, hogy a gondolatok káoszából véletlenűl pont kijön valami értelmes megoldás, a valóság egy problémájára.
És ezenkivűl az agy teljesen máskép működik, megtörténhet hogy az álmunkba néha, tényleg kitalálunk olyat, ami normál agyműködéskor soha nem jutna eszünkbe.
Ezek miatt, simán kialakulhatott ez a hitrendszer. Istenre még ennyi bizonyítékunk sincs, aztán mégis hisznek benne.
#8 Szerintem ez hatalmas bullshit.
Nincs benne olyan értelem, hogy akár lehettünk volna jó barátok. Hiszen nem voltunk.
Nyilván ki lehet indulni fikciókból. Egy párhuzamos univerzumban akár jó barátok is lehettünk volna. Mint ahogy Hitler és Sztálin is lehettek volna országos cimborák ha egy sör mellett beszélik meg a nézeteltéréseiket és nem lett volna világháború.
Pont ezért sincs értelme ilyen formában gondolkozni rajta. Mert pusztán az agyunk által generált, csak bennünk létező, fiktív dolog. Egyszerűen túlságosan nagy a randomitás benne ahhoz, hogy következtetéseket tudjunk belőle levonni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!