Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az emberek miert koltenek...

Az emberek miert koltenek tobb szazezret egy sima okostelefonra? (nem a ceg adja)

Figyelt kérdés

Amikor reggel sorban allnak az olcso tejert es delutanra mar mindenki elkapkodja?

Gondolok egy Samsung S23 meg iphone14. Komolyan fel milka csokkantot meger egy telefon?

Amin 3(+1 opcionalis) dolgot csinalsz: messenger, telefonalsz, bongeszed a netet, (jatszol rajta - zenehallgatas is idetartozik)

Ki miert vesz ilyen dragan akar reszletre is telot?

2023. aug. 14. 19:21
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Én itthonra csináltam magamnak 2 szervert, plusz az irodai dolgokat is erről vezénylem, ehhez erős "gép" kell. Erről üzemelem az otthoni kamerákat és az okoseszközöket, bírnia kell, hogy ne fagyjon le, ne akadjon, ne lassuljon. Erről fizetek, rengeteg alkalmazás fut rajta egyidőben.

Van laptop meg tablet is, de azt nem cipelem magammal mindenhova állandóan. Nekem a telefon praktikusabb.

2023. aug. 14. 21:46
 12/20 A kérdező kommentje:

11

Hat ugy megertem hogy nagy az igeny, de ne haragudj ha tenyleg ekkora brutal kapacitas-szuksegleted van, akkor nem okostelefon kell szerintem, hanem tablet vagy laptop.

A kisebb dolgokra hogy most fizetsz tejert a boltban valoban eleg az okostelo. A rengeteg alkalmazas egyszerre fut az teljesen ertelmetlen, akarmilyen telefont veszel ha nagyreszt magas terheles alatt van vagy mar csak viszonylag... ez a felszereles boven nem eri meg, ez nem fogja ahogy az elozok irtak 6 evig birni. Te irhatod hogy neked az elozo 20 evig birta, de ha ez a teljesitmeny-szukseglet valos, akkor nem okostelefon kell. Ezt szerintem barki meg tudja mondani. De ha te igy csinalod az is jo gondolom.

2023. aug. 14. 21:52
 13/20 anonim ***** válasza:

Én pl azért veszek most ilyen árkategóriában, mert olcsóbban nincs olyan ami a mostani 6 éves telefonomtól lényegesen jobb lenne.

Fontos hogy nagyon jó legyen a kamerája.

Amit kinéztem, azt használtban is a bolti ártól 20-40 ezerrel lehet csak olcsóbban megvenni. Akkor már inkább rászánom azt a keveset és boltból veszek.

"Inkabb menjen el az a maradek 250 000 - 350 000 a gyerekekre, megtakaritas, peldaul."

Gyerekem nincs, magamra költöm a pénzemet, meg a háziállataimra. Megtakarításom így is marad. Ez egyszeri kiadás, a következő 5-6 évben megint nem fogok telefont venni.

2023. aug. 15. 11:40
 14/20 A kérdező kommentje:

13

Hogy egyszeri kiadas ha ugy kezdted az egeszet hogy most azert veszel ilyen arkategoriaban mert az elozo telefonodtol lenyegesen jobb lenne.

A jo kamera meg ha csak kamerazni akarsz akkor miert nem kamerat veszel ami megjobb kamera mert kifejezetten arra specializalt? Es melle egy kozep kategorias telo ami egyebkent nem is kene mert nem is irtad hogy elromlott volna vagy megjavithatatlan meg ilyenek.

Megtakaritasod igy is van, de akkor megtobb lenne, ez neked semleges vagy baj? Szerintem pozitiv boven.

Csak egy kis ironia egyebkent idezek, egy kicsit lecsipve hogy a lenyeg megmaradjon.

Kommented eleje: "azért veszek, mert nincs olyan ami a mostani 6 éves telefonomtól lényegesen jobb lenne"

Kommented vege: "Ez egyszeri kiadás, a következő 5-6 évben megint nem fogok telefont venni"

6 eve vettel telot, ezzel nyitsz, vegen ujra 6 evig nem veszel telot? Ez egyszeri kiadas? Ez rendszeres, 6 evente ha mazlid van. Lehet atlagban 3 evente, 4 evente mert bedoglenek meg azok a fel milkacsokisok is. Van ilyen sajnos. De valamikor kibirja 10 evig - akkor meg az lesz a gond hogy annak meg mar megint jobb a kameraja. Akkor ez attol fugg milyen gyakran pakolnak ki uj modellt jobb kameraval, illetve idezve teged "lényegesen jobb lenne"?

Plusz hasznalt... Hat lehet az a 6 ev inkabb 3-4 ev lesz.

Akarhogyan probalom jo szemmel nezni.... mindegy. Te elegedett vagy az a lenyeg.

Akkor ez is inkabb csak azert veszed mert uj es kivancsi vagy mit tud.

2023. aug. 15. 11:54
 15/20 anonim ***** válasza:
Számomra is az egyik legfontosabb dolog a kamera. iPhone 11- es telefonom van jelenleg amikor vettem legújabb volt, most tervezem cserélni szintén a legújabb iPhone modellre. A családban viszont sokan használnak régebbi; olcsóbb telefonokat és számomra élvezhetetlen a használatuk. Kamera minőség nulla, számomra fontos tényező ez nagyon. Sokat kirándulok es szeretem megörökíteni, hogy merre járok. Bár én alapból az Androidos telefonokkal nem tudok megbékélni, pedig én is használtam, de soha nem tudnék visszaváltani.
2023. aug. 15. 11:56
 16/20 A kérdező kommentje:

15

A legfontosabb a kamera, es meg mi a fontos ha megkerdezhetem?

2023. aug. 15. 12:04
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Fogalmam nincs. Átlagos használatra nekem tökéletes 50 e. Körül is, gyors, kibír 3-4 évet, ár-érték arányban nekem messze nem tud annyival többet egy fél millás, ami megérné.

Érthető, ha valakinek pl a munkájához

(vagy akár a hobbijához) speciális feltételeknek kell hogy megfeleljen, magam számára feleslegesnek tartom.

2023. aug. 15. 12:07
 18/20 anonim ***** válasza:

Íratlan "társadalmi normává" érett a szokás.

Volt egy hölgy ismerősöm, aki rajongva "vetette rám magát", amikor meglátta messziről a kezemben a Nokia-3410-es telefont - azt kérdezve, miközben közeledett felém, hogy "Ájfon?" Miután közelebb ért és kiderült, hogy csak egy hétköznapi telefon van a kezemben, úgy hagyott sorsomra, mint fröccsös lotyó a smucig kuncsaftot... Nincs több hozzáfűzni valóm ehhez az esethez!

A másik, ami tetszik még, amikor olyan okostelefonnal rohangál a zsebében, kezében valaki, amely klasszisokkal okosabb nála, a felhasználónál. :D

2023. aug. 15. 14:15
 19/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem szimpla státuszszimbólum, hogy kimutassák milyen "nagy emberek" is ők. Mert számukra fontos, hogy más mit gondol róluk.

Viszont, ugye, vannak olyanok is, akiknek elengedhetetlen a minőségi, csúcskategóriás telefon a munkájuk, hivatásuk, hobbijuk miatt, de ők más tészta.

Nekem sosem volt csúcskategóriás telefonom, bőven megelégszem egy szimplábbal, csak bírjon ki ~3-4 évet, legyen jól, reálisan beárazva, megfelelő ár-érték aránnyal, és remek aksija.

2023. aug. 15. 14:19
 20/20 anonim ***** válasza:

Én most vettem új telefont (kínait) 150k-ért. Gondolkodtam, hogy legyen-e iPhone inkább, mert belefért volna a keretbe, de aztán inkább elengedtem. Ahhoz akkor egyéb Apple terméket is kéne venni, különben még kevésbé lenne kihasználva. Nincsenek speciális igényeim, így számomra nem tud többet egy flagship telefon sem egy tisztes középkategóriásnál, így azt a 250-300k Huf különbözetet elköltöm másra.

Előző telefonomat 50k-ért vettem, és több, mint 5 évig húzta. Csak azért váltottam, mert a bankom appja már nem támogatja tovább annak a régi Android verzióját. Jó, ez a mostani hatalmas ugrás a régihez képest, adott azért plusz dolgokat is a mindennapjaimhoz.

2023. aug. 15. 16:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!