A könyveket, otthon dekorációkat és brendelt ruhákat hogyan értheti?
Az Instán egy külföldi pszichológustól láttam egy képet, amin az alábbi áll:
"Things I don't buy anymore
- new bags
- books
- painting supplies
- home decor
- phone cases
- new cosmetics
- coffee-to-go
- branded clothes
- jewelery"
A könyveket, otthon dekorációkat és brendelt ruhákat hogyan értheti?
Ja, nem, félrenéztem. Egy nő, aki pénzmegtakarítással foglalkozik.XD
Gondolom bebugolt a profil, amikor rákattintottam. @lanny.saving.money
Könyvekre könnyű a válasz: nem vesz könyveket. Tehát vagy könyvtárba jár, kölcsönzi őket, vagy ebookon olvas. Mindnek ugyanaz az eredménye, fizikailag nem vesz könyvet 😊
Otthon dekorációt sokan nem vesznek, főleg a minimalista életstílust követő emberek. Lehet, hogy nem szereti, egyszerűen nem díszíti dekorációval a lakását. Lehet, hogy van neki rengeteg, amit az előző évek alatt felhalmozott.
Ruhát nem vesz márkásat, vagy varrat, vagy használt ruhákat vesz, vagy márka nélküli, egyszerű ruhákat vesz.
Tehát a fentiekből nem vesz újat, de a régieket simán használhatja. A mondat úgy szól, hogy nem vesz többé. Nem pedig úgy, hogy nem olvas többé, vagy nem használ többé dekorációt, nagy különbség 😊
Rengeteg minimalista ennél sokkal több dolgot nem vesz, nagyon sok dolog helyettesítő, vagy kölcsönözhető, az eredmény tehát az, hogy vesz meg egy csomó mindent, több pénze, több ideje és energiája marad, nem kell annyit takarítani őket, rendet rakni stb.
Köszönöm a válaszokat! Jobban is belegondolhattam volna...:D
#4 - Te is hasonló életstílust élsz?:)
#5 - Már értem!:)
Biztos nem gondoltad, hogy ilyen egyszerű a válasz. Egyszerű de nagyszerű 😊
#4-es voltam, igen, minimalista vagyok, nagyon sok előnye van 😊 Még olyan sok mindent hozzá lehet tenni a fenti listához, de az mindenkinek eltérő, egyéni, mit tud elengedni, mit nem vásárol többé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!