Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan lehet hitet "növeszteni"?

Hogyan lehet hitet "növeszteni"?

Figyelt kérdés
Nem konkrétan vallásos hitre gondolok, azt egyszerűen értelmetlennek találom. Arra gonolok, amikor valaki szilárdan tud hinni abban, hogy vár rá valaki, akivel majd együtt boldogok lesznek. Úgy irigylem az ilyen embert! Szeretnék én is hinni. De olyan nehéz! Rengeteget marcangolom magam. Olykor arra vágyom, bár pusztulnék el. Értelmetlennek látom az életet egyedül...

2023. aug. 11. 07:00
1 2
 11/20 Senior Séf ***** válasza:
62%

"Ez elég nagy kapcsolatfüggőségnek hangzik"

Ne törődj a nagyokos 9-essel kérdező. Valami hülye faképnél hagyott influenszer kitalálta ezt a jól hangzó maszlagot, és most boldog-boldogtalan ezt szajkózza, pejorativizálva ezzel a legszentebb érzelmet, amiért élni egyáltalán érdemes. Tudod, az ember mindig is remekül tudott erényt kovácsolni a tehetetlenségből. "Nem tudok csajozni? Nem is kell nekem senki, mint a sok kapcsolatfüggő birkának." Közben pedig a fél karját adná egy mégoly rövidke liezonért.

"Ennyi erővel minden kapcsolatban élő emberke függő."

Nem! Ennyi erővel MINDEN emberke függő. Az ember társas lény. Még az is, aki amúgy emberkerülő. Ezeket az atavisztikus ösztönöket nem lehet felülírni.

2023. aug. 12. 18:28
 12/20 Mendy98 ***** válasza:
7%

Nem tudtam, h a pszichológusok faképnél hagyott influenszerek. 😂

Ez a "mindenki függő akkor" szöveg meg konkrétan nevetséges. 😂

Normális emberek nem vágynak a halálra, csak mert nincs párjuk.

2023. aug. 12. 19:32
 13/20 A kérdező kommentje:

Kedves Mendy!

Azt hiszem, te nem értettél meg. Nem kapcsolatot akarok minden áron, hanem megtalálni a társam, az igazit. Nem tudom, mit értesz azalatt, hogy normális, lehet, nem vagyok az. Az a helyzet, hogy depressziós vagyok, és egy ideje pszichológushoz járok. Ő mondjuk egy szóval sem említette, hogy "társfüggő" vagy mi a bánat lennék. Magányos vagyok, ennyi. Nem kívánom, hogy megtudd, milyen az igazi magány.

2023. aug. 13. 14:53
 14/20 anonim ***** válasza:
39%
Az igazi társad Jézus. Mindenki más csalódást fog okozni, mert nem egymásra vagyunk teremtve.
2023. aug. 13. 19:13
 15/20 A kérdező kommentje:
Nem érdekel a vallásos humbug. Abban végképp nem tudok hinni, mert semmi értelme. És amúgy sem szimpatikus az a faszi.
2023. aug. 13. 21:09
 16/20 Mendy98 ***** válasza:
Tehát még akarod találni az igazi társad de kapcsolatot nem akarsz. Aha. Hány éves vagy 12?
2023. aug. 14. 18:26
 17/20 A kérdező kommentje:

16

Szövegértés 1-es, Mendi, leülhetsz...

2023. aug. 14. 21:11
 18/20 Mendy98 ***** válasza:

A nevemet sem tudtad leírni.

A szöveget meg értem, szimplán te vagy hülye.

2023. aug. 14. 23:53
 19/20 A kérdező kommentje:

Könyörgöm, mit nem lehet azon érteni, hogy NEM MINDEN ÁRON akarok kapcsolatot? Fogyatékos vagy? És az is leeshetett volna, miért írtam így a neved...

Na, például ilyen gyökérrel, mint te még akkor se jönnék össze, ha fizetnének érte. Ennyire vagyok társfüggő. :)

2023. aug. 15. 00:07
 20/20 Mendy98 ***** válasza:
A társfüggőség fogalmát sem fogtam fel, mert egyáltalán nem azt jelenti, amin te itt vered magad. . 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️
2023. aug. 15. 00:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!