Más is szokta érezni, hogy az egész falu rajta röhög?
Gondoljuk bele József Attila esetébe.
Azt tudjuk, hogy hol töltötte az utolsó időszakát a halála előtt. Azt is tudjuk, hogy ő akkor milyen mentális állapotban volt és ennek a hatására hogyan viselkedett és milyen megnyilvánuásai voltak. Teljesen eltért a mentálisan stabil, átlagembertől. Vagyis én erre következtettem, miután elolvastam József Jolánnak a József Attila élete című könyvét, amiben a gyerekkorától a haláláig bemutatja a költő életét és részletesen ír arról az időről is, amit József Attila az utolsó lakhelyén töltött.
Olvastam valahol (talán a József Jolán által írt könyvben vagy valahol a neten?) valami olyasmit, hogy a település akkori lakói úgy gondoltak József Attilára, hogy furcsa szerzet volt.
Ezzel ellentétben most József Attila emlékét tisztelik, különböző rendezvényekkel, róla elnevezett létesítményekkel, turisztikai látványoságokkal, mindezt a munkássága miatt.
Ebből kiindulva, Kérdező, szerintem nem az a lényeg, mit gondol rólad egy falu, hanem az, hogy a tehetséged vagy a szorgalmad elismerésre méltó e.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!