Miért van az, hogy Magyarországon iszonyatosan sok lepusztult ember van?
Gyurcsany elott 60 kiló voltam.
Gyurcsany kormany utan 75.
Most a hosszu Orbán kormany óta pedig 125, szerinted?
Ezért csak a kormány lehet felelős!
Lepusztult vagyok én is, lepusztult, 18 éves a kocsim, lepusztult a panel lakásom, öreg, ódivatú, lepukkant bútorokkal.
Ízlésem lenne éppen, csak pénzem nincs rá😃. Kocsit is tudnék jót választani, csak nincs annyi pénzem, ezért ezt javítgatom, a legnagyobb félelmem, hogy szervízbe kell vinni. Még az a szerencse, hogy majdnem mindent meg tudok csinálni magam is.
Gyári munkás vagyok, lakatos. Nyelveket nem beszélek, nincs diplomám, a feleségemnek 8 általánosa van, gyerekeket nevelünk. Dolgozunk becsülettel, nincs lyuk az önéletrajzunkban. Sosem voltunk munkanélküliek, vagy segélyezettek, mindig bejelentett munkánk volt.
Éppen megélni megélünk, de rongyotrázni, nyaralgatni, wellnesezni már nemigen futja.
Mi ezért vagyunk lepukkantak.
Alacsony az életszínvolnal, az elvégzett munka nem arányos a fizetéssel. Az emberek nagy része még az alap dolgokat sem tudja megfizetni. Nem tud elmenni pihenni, nyaralni, szórakozni. Normális ruhákat venni.Emiatt búslakodnak és megkeserednek. Mi albérletben lakunk. Iszonyatosan drága, emiatt nem tudunk félretenni, pedig becsületesen dolgozunk. Saját lakásról még csak álmodni sem merek. Ápolónő vagyok. Imádom a munkám, nem tudnék mást csinálni, de sajnos a keresetem még a kövi fizetésig sem tart ki. Sokszor érzem kilátástalannak a helyzetem. Ez elszomorít. Mintha rabszolga lennék. Azért gürcölök, hogy legyen mit ennem. Szörnyű! Akik pedig ezt nem bírják elviselni, rászoknak vmi szerre v piára, onnan pedig már csak lefelé vezet az út. Ez kihat egész társadalomunkra.
Már mindent elloptak,de a kormány maradt.
#9 Ez tök igaz amit mondasz, hogy az elhízott/igénytelen emberekre nem ez jellemző elsősorban.
Manapság ott tartunk, hogy ha kimész az utcára, minden második idősebb embernek lóg a bele, de a fiatalabb generáció se szégyenkezhet.
Az igénytelenségre pedig nincs mentség. Általánosban nekem is volt egy osztálytársam, 1 szülővel élt 3 gyerek, 1 szobában aludtak. Attól még tudott lefürdeni, hajat mosni és a többi. Azt pedig nehezen hiszem el, hogy ilyen sok embernél ne lenne lehetőség 3 naponta megmosni a fejét.
De ezek vagyunk mi, mindenért a genetika, anyagcsere és a kormány a hibás.
2 diplomás, rendszeresen sportoló, lakást örökölt szoftverfejlesztőként, az Infoparkból, sztereotípiának megfelelő babzsákfoteles irodából (már amikor bemegyünk) mondom, hogy de igen, hatalmas részben a kormány felel azért a helyzetért, ami kialakult.
Legyen normális oktatás. Normális állapotú intézmények, az egész országban. Megfizetett pedagógusok. Normális tankönyvek, szabad tankönyvválasztás. És akkor még a poroszos rendszer buktatóiról nem is beszéltünk.
Normális közlekedés. Nem, Budapesten sincs az. DE az ország nem Budapest és máshol pláne nincs az. A falusi is tudjon normálisan tömegközlekedni. Az utolsó megyében is. Jelenleg a düledező bz-nél tartunk, már amelyik vasútvonalat nem zárják be.
Normális és korszerű szemléletű egészségügy. Pl ha a laborban kicsi eltérés van, nem legyinteni kell rá, hanem segíteni a páciens életmódváltását. Mert amire most legyintünk, az 10 év múlva már betegséget okoz.
A gyűlöletkeltés, állandó képzelt ellenségkép kreálása borzalmasan pusztító.
Amúgy tényleg lepusztultak az emberek.
Az elhízás aránya rettenetes, de sok emberen látszik, hogy alsó középosztálybeliek vagy szegények. Gyötört arc, kínjukban káros szenvedélyek, borzalmas egészségi állapot.
Én megküzdöttem egy egész jó életszínvonalért.
De ha szülnék, nem tudom, ki tanítsa a gyermekemet. Vannak egészségi bajaim, amikkel mehetek magánba. Majdnem az összes barátom szenved, az egész családom szenved. Heti szinten ugatnak be az utcán, mindenki ideges, frusztrált.
D. f. magamnak az életszínvonalamat?
A pedagógus barátaim azt vétették, hogy ez a hivatásuk???
És a többiek? Mit vétettek?
(Tanult tehetetlen posvány van itt. Aki küszködik a megélhetésért egy rossz munkahelyen, szürkén foglalkoztatva, annak nem az lesz a legfontosabb, hogy rozsos kenyeret egyen, bulgur legyen a köret, néhány napon váltsa ki a húst és heti 5 órát sportoljon. Mashlow piramis.
Most hajat, zuhanyzik, de az arca megviselt lesz és a viselkedésén, mindenén látszódni fog a rögvalóság és elhízik...)
kit érdekelnek a pedagógusok?
Nem érdemelnek többet.
online oktatási időben is csavarogtak...
Akkor most lakást örököltél, vagy megküzdöttél a jó anyagi színvonalért? :) Bár láthatóan nem veszed észrey, de a kettő erősen üti egymást. Most akkor önerőből jutottál feljebb, vagy minden az öledbe hullott, és csak bele kellett ülnöd a készbe?
19
Ja, a munka melletti felszedett programozói tudás is az ölembe hullott, a munka mellett szerzett proginfó diplomával együtt, a nyelvtudás is az ölembe hullott és a rendszeres sport is történik velem.
Valaki ezeket belém töltötte, semmit se kellett tennem érte, ugyebár?
Láthatóan a tipikus magyar mentalitással (irigység, a hiba keresése másban) nézek szembe veled kapcsolatban.
Ja, a szmájlikát kifelejtettem, bocsi.
18
Ok.
Akkor a te gyereked oktatást nem érdemel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!