Valami nagy baj van velem. Egész életemben ilyen voltam. Már nem vagyok fiatal, nem növöm ki. Mindenkit megsajnálok. Azokat is, akik engem bántanak. Nem merek kiállni magáért" ellenük". Például csomószor elterveztem, hogy megmondom barátnak?
Munkatársanak , stb, hogy hagyja abba, hogy bánt engem és fáj, amit csinál, vagy így nekem nem jó ( például most egy munkatársam nagyon hanyag és helyette kell dolgoznom ) amikor rászánom magam, akkor olyan kedvesek ezek az emberek. És nincs szívem. Mit tegyek, mi a baj velem , hogy oldjam meg ? Azt is érzem ilyenkor ,hogy " na, tök kedves , mosolyog rám, én meg belékötök, bántom, " szítom a feszültséget "
Nagyon elegem van. Segítsetek ?
Ez erőtlenség, gyávaság.
Te “megsajnálásnak” nevezed, holott elég egy kedvesnek tűnő szó, és már gyenge vagy ahhoz, hogy kiállj magadért.
Ezért ki is használnak.
A bevezető szöveged pedig arról is tudósít, hogy nehezen formálod mondatokba azt, amit érzel, gondolsz.
Valóban szükséged lehet valamilyen pszichodráma terápiára, hátha segítene.
Talán túl hamar lecsillapodsz, még rövid ideig sem tudod, fenntartani a feszültséget, hogy konfrontálodj másokkal. Valószinűleg ilyen az agyműködésed idegrendszered. Más meg pont ellenkezőleg működik, nem tudja elengedni a haragját, indulatát.
Hát ha nem olyan vagy, akkor nehéz ráderőltetni az aggreszív viselkedést. A semmi helyett, esetleg azzal probákozhatsz, hogy nem a másikat támadod, hanem semlegesen elmondod azt, hogy az adott dolog, hogy hat rád, hogyan mennyire érzed magad rosszúl attól amit mondtak, csináltak veled. Tehát csak az érzéseidről beszélj, ne a másik tetteit kifogásold.
de még mindig nem egy jellemtelen szar alak, mint te 5-ös, aki azt hiszi, marhára erős.
Erős akkor leszel, ha nem egy arc nélküli fórumon éled ki a frusztrációd.
3, ez jó tanács, köszi. Tényleg írnom kell, mert elfelejtem úgymond. Nem tudok ezekre emlékezni sokáig , igaza van valamelyik válaszolónak. Hamar lecsillapodok és nem haragszok soha senkire , nem érzek sem bosszúvágyat, sem dühöt , csak a csalódottságot maximum. Az agresszió a lehető legtávolabb áll tőlem , nem szeretem a vitákat sem, kerülöm a hangoskodást.
Neked is igazad van, nyolcas. Nem tudom, mit tegyek, talán elmegyek pszichológushoz. Titkolni szoktam S negatív dolgokat , történéseket is , azt mondom mindig mindenkinek, hogy minden rendben, pedig nem érzem jól magam sokszor és szomorú vagyok. Csomó gondolat van a fejemben , ezért is csapongó a mondandóm, nehezen foglaljon szavakba, valóban , régóta alig váltok szót bárkivel is , a munkába temetkezem, nincs időm se beszélgetni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!