Nárcisztikus személyiségzavarral küzd az exem?
Nemrég lett vége egy 2 éves kapcsolatomnak és a körülöttem lévők sokszor mondták, hogy a párom nárcisztikus.
Írnék pár példát: minden veszekedés után szakítani akart még ha az ő hibája miatt is volt a vita, végül mindig én konyorogtem neki hogy ne legyen vége, folyamatosan előadta magát bárhol voltunk, mindenkitől kérdezte mi újság és tudtam hogy soha nem érdekli mit mond a másik, az én erzelmeim soha nem erdekeltek ot, csak a sajátjai. Tőlem elvárta a változást de én nem varhattam el. Mindenki szereti ot, de sokan nem ismerik. Mindig neki kell a középpontban lenni, rá kell hogy figyeljen mindenki.
Volt valaki ilyen emberrel párkapcsolatban?
Nekem is volt ilyen párkapcsolatom, szintén 2 évig tartott. Már a menyasszonya voltam. Aztán hála az égnek megcsalt egy nála 10 évvel fiatalabb lánnyal (aki szintén a menyasszonya volt valakinek), aki persze bedőlt a tenyérbe mászó stílusának, mert színészkedni azt nagyon tudott..
Miután vége lett pár hétig elég szarul voltam, aztán realizáltam, hogy tulajdonképpen nem veszítettem semmit. Neki mindig mindenki csak addig volt jó, ameddig őt fényezték, persze a csajnak akivel megcsalt is előadta, hogy én vagyok az antikrisztus, neki milyen rossz dolga volt mellettem, és hogy én hogy viselkedtem vele.
Azt persze kifelejtette a sztoriból, hogy mindenért én voltam a rossz, nekem kell csak változtatnom, hogy kiérdemeljem a szeretetét, és amúgy is érezzem magam megtisztelve, hogy szóba állt velem, amikor egy senki vagyok, és ő ezerszer jobbat is talál nálam.. :)
Sajnos hülye voltam, hogy nem ismertem fel előbb, hogy ez így nem oké, és elment rá 2 év az életemből, de legalább nem több, és szerencsére gyerekünk sem lett. (A másik lányt 2 hónap után teherbe is ejtette) Szerencsére többet nem hallottam felőlük.
Azóta mondjuk én is férjhez mentem, és nekem is lett gyerekem, úgyhogy még hálás is vagyok neki, hogy időben “kitett” és találtam egy megfelelő társat.
Nem. Nem tudom, te milyen álomvilágban élsz, de ez egy átlag viselkedés a 20-as éveik elején járó nőknél.
"Minden veszekedés után szakítani akart, mindig én konyorogtem neki hogy ne legyen vége."
- Bocs, de nem látom a problémát. Te könyörögtél neki, nem? Vagyis a te egód nem tudta volna megemészteni azt, ha elhagy. Na ez már inkább tűnik nárcisztikusnak.
2# Fordítva ülsz a lovon. A nárci veszekedést provokál, hogy te érezd magad rosszul.
Alapból egy normális ember nem szereti és kerüli a konfliktusokat vagy ha adódik egy kis nézett különbség, akkor Megoldást és Békét keres. Tehát aki bocsánatot kér abban működik az empátia. A veszekedéseknél azt kell megfigyelni, kinek fontosabb a kapcsolat. A nárci azért provokál, veszekszik, bosszant, hibáztat, kritizál, hogy 1 figyelj rá, 2 reagálj valahogy ...Neki teljesen mindegy, hogy zokogsz vagy üvöltesz vagy esetleg sértődötten pityeregve bevonulsz a sarokba. Őt a káosz élteti. Nem törekszik megoldásra, a másik megnyugtatására- nem vigasztal. Megcsinálja a balhét és ott hagy, érezd magad rosszul és a nárci mellett meglehetősen rosszul fogod magad érezni ez csak idő kérdése..
Egy ilyen kapcsolatból menekülni kell!
Igen, minden amit leírsz, erre utal. A többiek is jól írják, a legutolsóba viszont beleszólnék:
"Őt a káosz élteti."
Nem a káosz ami élteti, hanem a fényezés, istenítés. És a negatív reakció is számára fényezés, mert arra utal, hogy hatalma van rajtad és az érzelmeiden. Számára a legfontosabb az életben a hatalom, a kontroll. Annak az érzése, hogy ő irányít mindent.
A nulla reakcióval lehet megsebezni. De készülj fel a bosszúra.
4# szerintem neki teljesen mindegy, hogy sír vagy ordít valaki vagy éppen bocsánatért esedezik. Egy normális embernek ez káosz. A manipulációs technikákkal összezavar- az áldozatban káosz keletkezik. A nárcit ez élteti, mert energiát kap. Az áldozat viszont merül.Ahány nárcit ismertem, mind egytől egyig egy nagy 💩 kavaró volt. Gerinctelen alattomos lények, ahová betették a lábukat ott feszültséget okoztak.
Abban egyetértünk, hogy a nem reagálással lehet őket megsebezni. Ebből következik, hogy minden reakció jó neki. Az Istenítés a dicséret felsőbbrendűségét fényezi, de ha győtőr, kínoz és látja a szenvedésed az is fantasztikus energia számára.
No contact, a végleges megoldás. De ha nincs lehetőség teljesen megszakítani a kapcsolatot akkor szürke szikla technika.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!