A koldulók, kéregetők, tarhálók mi alapján választják ki az áldozataikat?
Nem kivételeznek, ha ezt tennék akkor a megélhetésük forog kockán.
Ha 10 emberhez oda megy, és csak 1nel van siker az már jó nekik.
Nem hinném, hogy lenne bármi mérce, ugyanis azzal is tisztában vannak, hogy mindenki tudja, ők is emberek, így egy kívülálló ha azt látja, hogy bárki rosszul szól vissza a kéregetőnek, egyből a kéregetőt kezdi el sajnálni, mert lehetne finoman is a tudtára adni, hogy nincs pénz, stb., esetleg még odamegy hozzá és saját maga ad pénzt a kéregetőnek.
Ha a 150 kilós 2 méter magas 36 éves Pista leordítja, sebaj, majd fél perc múlva a szende 18 éves aprócska Rózsika könnybe lábadt szemmel szalad hozzá és adja a pénzt.
Aminap a vasútállomáson jött oda hozzám valaki és pont nem a legjobbkor talát be. Épp egy dokumentumot írtam alá, ami a halálos beteg édesanyámmal kapcsolatos volt. A pasi odajött, akin látszott, hogy az a tipikus nem állsz le vele csevegni féle ember. Én nem tudom pontosan mit szeretett volna tőlem, de nekem abban a pillaantban nem volt semmihez sem lelkierőm, se ahhoz, hogy elmagyarázzam, hogy nincs nálam apró, se semmi máshoz, így ahogy leszólított, mondtam neki, hogy hagyjon békén és menjen innen (persze nem torkom szakadtából ordibálva csak indulatosabban). Jófej volt, mert abban a pillanatban sarkon is fordult és el is ment, nem kötözködött, de én engem még annyira nem bámutak meg az emberek mint akkor a vasútnál.
Amúgy a hatosban írt automatás nálam is megvolt, pont most írtam róla egy másik kérdés alatt és írtam, nem tudom ez mennyiben vátozott a régi idők óta, de akkor látom, ez változatlan.
De a bankautomatánál is betalálják az embert. Azt vettem észre, hogy ott viszont ártalmatlanok, nem erőszakosak. Csendben elüldögélnek a közelben, amíg veszed fel a pénzt és ahogy kiadta az automata és épp raknád el, már felpattannak, hogy "Elnézést!".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!