Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi az oka hogy egyre kevesebb...

Mi az oka hogy egyre kevesebb fiatal akar szakmát kitanulni? pl: bádogos, asztalos, burkoló, kárpitos, stb szakmákat.

Figyelt kérdés

#Fiatalok, ambíciói
2023. aug. 4. 17:54
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
79%
A diploma most olyan, mint ezelőtt 40-50 évvel az érettségi. Most már olyan szakok is vannak, amik nem érnek többet.
2023. aug. 6. 18:13
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

"Jó de te nem félsz egy kis fizikai munkától mint a mai fiatalok."

Na megint ki lett játszva a "félsz dolgozni" kártya.

Nem "félnek" a fizikai munkától, szimplán csak normális ember nem akar tönkremenni benne sem fizikailag sem mentálisan. Mert valljuk be a fizikai munkák jelentős része ilyen, kicsinálod magad 40-50 éves korodra és ha nem a magad főnöke vagy, akkor igazából nem fogsz meggazdagodni sem.

És hát az sem mindegy, kikkel dolgozol. Építőipar tele van kisebbségiekkel meg mindenféle félkegyelművel. Odajön a szaki dolgozni, a másik meg szétcseszi, elbarmolja a munkáját, ellopja a szerszámait, stb. Vagy eleve olyan pozícióban leszel (építésvezető, művezető, brigádvezető) ahol a sok agyatlannal kell szarból várat csinálnod. Sajnos ez utóbbi még diplomával, jó végzettséggel is simán megesik építőiparban.

2023. aug. 7. 09:44
 23/23 A kérdező kommentje:

Én ezt arra értettem, hogy érettségivel, és diplomával, én is fizikai munkát végzek.

Napi 8 órában pakolunk 80 kg-os zsákokat.

2023. aug. 7. 13:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!